Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αλέξης Τσίπρας : «Eureka» ! Τι ωραίο που είναι αυτό το αντί-μνημονικό μνημόνιο !!

Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσημο.
Οι Ευρωπαίοι απαίτησαν και πήραν την δέσμευση του άβουλου πλέον Έλληνα πρωθυπουργού ότι θα φέρει πρώτα στη  Βουλή τους ταπεινωτικούς νόμους που του επέβαλλαν ...ώστε να ξεκινήσουν τις άλλες "διαπραγματεύσεις" για το νέο  αντίμνημονικό μνημόνιο,που θα επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και θα διατηρήσει τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους, υπό γερμανική κηδεμονία!
Το τελικό κείμενο συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής (ΕΔΩ) απογυμνώνει τους μύθους και τις αυταπάτες...το πλέον σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε σε ένα εχθρικό γήπεδο χωρίς άμυνα,χωρίς επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων και ηττήθηκε κατά κράτος από επαγγελματίες της ρεμούλας και καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους του κεφαλαίου...
Κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» πολιτικές προσωπικότητες ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ  και καλούσαν επί ματαίω...τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης!
*Το hashtag #thisisacoup (που σημαίνει αυτό είναι πραξικόπημα) έφτασε στην πρώτη θέση των «trend» παγκοσμίως και αποτέλεσε, έτσι, το πρώτο θέμα συζήτησης στο κοινωνικό δίκτυο.
Αιχμές κατά της εμμονής του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στην  εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης άφησε και ο Γιάννης Μηλιός , γράφοντας στο twitter  "Για την Αριστερά η κυβέρνηση είναι μέσον. Δε μπορεί να είναι αυτοσκοπός."
Την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος! Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter. 

  O tempora o mores by ΣΥΡΙΖΑ !!


Από το «οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι» φτάσαμε στο "Μακάριοι οι πεινώντες και οι διψώντες...Ω! sorry! Ε, με συγχωρείτε! Η ελευθερία της πατρίδας ήθελα να πω... 
"Κερδίσαμε την λαϊκή μας κυριαρχία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία" δήλωσε μετά το τέλος των  «διαπραγματεύσεων»  ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε να "χρυσώνει το χάπι " ψευδόμενος...." Η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά της κρατικής περιουσίας  στο εξωτερικό " είπε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός...διεκδικώντας φωτοστέφανο  για την αλλαγή της τυπικής έδρας του ειδικού «ευρωενωσιακού» Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας !!
Ως «μεγάλα αγκάθια» των «διαπραγματεύσεων» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεο-αποικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους.
Να θυμίσουμε ότι η  δημιουργία  του ειδικού «ευρωενωσιακού» Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας είχε προταθεί πρώτη φορά το 2011 από τη γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger ! Το  2011 ο σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Μάρκους Κράλλ είχε  συντάξει το περίφημο σχέδιο «Eureka», το οποίο προέβλεπε την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους μέσω της ενεργής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικά ακίνητης περιουσίας...
Στο ταμείο αυτό, όπως χθες είπε  ο Γιούνκερ, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών  από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων. Ο συντάκτης του Politico Ιαν Χιθ τοποθέτησε στα 50 δισ. ευρώ την οροφή των περιουσιακών στοιχείων που θα περιέλθουν στη διαχείριση του εν λόγω ταμείου. Επικαλέστηκε δε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα 37,5 δισ. ευρώ θα πάνε για απόσβεση του χρέους και τα 12,5 δισ. ευρώ για "αναπτυξιακές" πρωτοβουλίες.