Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η Λαϊκή Ενότητα εγκαλεί το ΚΚΕ για συκοφαντίες που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς

Η Λαϊκή Ενότητα  “πετάει το γάντι” για κοινή δράση με  το ΚΚΕ και καλεί την ηγεσία του Περισσού να στρέψει τα "βέλη" της σε άλλους και όχι στη συκοφάντηση της...
«Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινή δράση με το ΚΚΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, μιας και η ηγεσία του απέκλειε και αποκλείει την πολιτική συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη, αριστερή πολιτική δύναμη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στην οποία επισημαίνεται:
«Αντί γι’ αυτό, όμως, βλέπουμε την ηγεσία του ΚΚΕ να αναγορεύει σε κύριο αντίπαλό της- τελευταία, μάλιστα, σε αποκλειστικό αντίπαλό της- τη Λαϊκή Ενότητα. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τα δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση συγκεντρώνουν σχεδόν όλη την πολεμική τους στη Λαϊκή Ενότητα, όχι σπάνια με εκφράσεις που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς».
Η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι «δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα ως "ανάχωμα" του συστήματος απέναντί της. Τα "αναχώματα" που εμποδίζουν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί τα έφτιαξαν οι ίδιοι, αρνούμενοι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το σήμερα. Δεν διστάζουν μάλιστα να τροφοδοτούν την υστερική τρομοκρατία των συστημικών δυνάμεων για την προοπτική εξόδου από το ευρώ, την οποία απορρίπτουν. Γι αυτό ακριβώς δεν ενοχλούν τα κέντρα εξουσίας, τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να τους αναγνωρίζουν "συνέπεια" και "σοβαρότητα"».
Η Λαϊκή Ενότητα, τονίζεται στην ανακοίνωση «συγκεντρώνει τα πυρά των συστημικών κέντρων ακριβώς γιατί εκφράζει την εναλλακτική λύση καταφεύγοντας όχι σε ένα μακρινό, ειδυλλιακό μέλλον, αλλά στο σκληρό παρόν. Από την επομένη των εκλογών, θα επιδιώξει την οικοδόμηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των μνημονίων, για την αναχαίτιση των εξοντωτικών μέτρων που έρχονται. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το ΚΚΕ και οι αγωνιστές του θα συμβάλουν, με το δικό τους τρόπο και τις δικές τους θέσεις, σ’ αυτή τη ζωτικά αναγκαία, για τον ελληνικό λαό, προσπάθεια, αντί της άγονης μονόπλευρης και αστήρικτης επίθεσης στη Λαϊκή Ενότητα».

Πηγή: ΑΠΕ