Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κατάλαβες τώρα πατριώτη...σε ποιους κόπτεται να προ - ωθήσει ο δήμαρχος τα τοπικά προϊόντα Φενεού ;

Μπορεί μέχρι τώρα ο δήμαρχος Σικυωνίων να σφυρίζει αδιάφορα στο αίτημα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στα διοικητικά έγγραφα,ωστόσο μας δίνει  τη δυνατότητα να τον καμαρώσουμε στο  facebook ,ως σύμβουλο ανάπτυξης της υπαίθρου,να προμοτάρει τα ιδιωτικά κεφάλαια τύπου "παπα - Βασιλείου" !!
"Ευλόγησον"  Παπα... τον δήμαρχο να συστήσει Ομάδες Παραγωγών στη Δημοτική Ενότητα Φενεού,για να διασφαλίσει και να προωθήσει τα προστατευόμενα (ΠΟΠ-ΠΓΕ) πλέον φασόλια βανίλιες φενεού !
"Ευλόγησον" Παπα... τον δήμαρχο να δώσει στην τοπική ανάπτυξη τη δύναμη να επιδοτηθεί από το νέο ΠΑΑ 2015 - 2020,μέσα από τις νεοσυσταθείσες Ομάδες Παραγωγών,με χρηματικά ποσά  που ενδεχομένως θα πάνε ντουγρού... στα χέρια της ΕΑΣ Κιάτου !
Εξάλλου εκτός από τα φασόλια βανίλιες Φενεού,πρόσφατα εγκρίθηκε (δείτε ΕΔΩ) και άλλο αίτημα της ΕΑΣ Κιάτου,αυτή τη φορά η καταχώριση της «Φάβα Φενεού» ως προϊόν Προστατευόμενης  Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) !
* Επειδή όμως η αιτούσα ομάδα παραγωγών της  Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ - Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε. ,που υπέβαλλε  το φάκελο, ΔΕΝ «αναγνωρίζεται» ...αλλά «αναγνωρίζεται» η ζώνη παραγωγής (αποτελεί δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας) ο  Παπα..."ευλόγησε" για ακόμα μια φορά τον δήμαρχο,προκειμένου αυτός να προμοτάρει την Ομάδων Παραγωγών, ώστε οι παραγωγοί,αλλά και το προϊόν να "απορροφηθούν" από την Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ !
Μην ξεχνάτε ότι ο νόμος ( 4015/2011 ) ορίζει πως οι ΑΣ και οι ΟΠ μπορούν να συγκροτούν Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις οι οποίες είναι Ανώνυμες Εταιρείες,δεσμεύοντας ταυτόχρονα τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών (ΟΠ) να διαθέτουν το σύνολο της παραγωγής τους μέσω της Ο.Π. ,με εξαίρεση να πωλούν απευθείας στους καταναλωτές μόνο το 10% της παραγωγής τους !
Να υπογραμμίσουμε βεβαίως ότι ως Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) για τα "Φασόλια Βανίλιες Φενεού" ορίζεται το οροπέδιο με εδάφη που αποτελούν τον πυθμένα της παλιάς φυσικής λίμνης Δόξας και τίποτα άλλο...
Μήπως γιαυτό και η δημοτική πλειοψηφία (δείτε ΕΔΩ) αρνείται να δοθούν τα γεωχωρικά δεδομένα του αναδασμού - φιλέτο ;
Επίσης δεν γνωρίζουμε αν ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει πει στους κοντοχωριανούς του το ποιος θα τσεπώσει τα μπικικίνια από τις επιδοτήσεις που δίνονται για ενημέρωση - προώθηση αγροτικών προϊόντων (δείτε ΕΔΩ),στο πλαίσιο συστημάτων ποιότητας τροφίμων.
* Θυμηθείτε ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ενισχύεται από αυτό το Μέτρο για περισσότερα του ενός προϊόντα,έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στη σύσταση και να ανήκει σε Ομάδα Παραγωγών που αιτείται ενίσχυση για κάθε ενισχυόμενο από το Μέτρο 132 προϊόν...
Κατάλαβες τώρα πατριώτη...γιατί κόπτεται ο δήμαρχος να προ - ωθήσει τα τοπικά προϊόντα Φενεού ;
Προφανής στόχος αυτής της ανάρτησης του δημάρχου στο  facebook  είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνικής συνείδησης στους κοντοχωριανούς του ότι ,μέσω της Ομάδας Παραγωγών,μπορούν να συμπλεύσουν τα ατομικά τους συμφέροντα με τα ιδιωτικά κεφάλαια της Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες της Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ ,αλλά και ο Δήμαρχος,δε βάζουν πάνω απ’ όλα το ιδιωτικό κέρδος !
Εμείς απλά θα πούμε ότι σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των συμφερόντων των αγροτών έπαιξαν και θα παίξουν οι Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), οι οποίες επιβάλλονται στους αγρότες με το πρόσχημα ότι η λειτουργία τους θεωρείται βασική προϋπόθεση για την καταβολή των επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα...
 Επιπροσθέτως οι Ομάδες Παραγωγών  που είναι όργανα εφαρμογής της αντιαγροτικής ΚΑΠ και της ΕΕ, είναι κλαδικές οικονομικές οργανώσεις που έχουν σαν αντικείμενό τους μόνο ένα προϊόν, με αποτέλεσμα να λειτουργούν διασπαστικά,επειδή οι Έλληνες αγρότες έχουν πολυκλαδική γεωργική απασχόληση και πολυκλαδικούς συνεταιρισμούς.
Και το κυριότερο, από τους σχετικούς κανονισμούς οι Ομάδες Παραγωγών προϋποθέτουν τους εμποροβιομηχάνους, τους οποίους θεωρούν συνεργάτες. Δηλαδή ο ρόλος των ΟΠ, είναι ρόλος μεσάζοντα ανάμεσα στους αγρότες και τους εμποροβιομήχανους ...τύπου "παπα - Βασιλείου" !