Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κουτσούμπας: Στο κλαμπ των yesmen ο Αλ. Τσίπρας

«Στο κλαμπ των υπολοίπων yesmen» τοποθέτησε τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κ. Αλ. Τσίπρα, αφήνοντας έμμεσες πλην σαφείς αιχμές για «αφ’ υψηλού» συμπεριφορά. «Δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% που λάβατε στις εκλογές ως έγκριση των αντιλαϊκών πολιτικών σας», είπε ο κ. Κουτσούμπας και διερωτήθηκε από πού αντλεί ο κ. Τσίπρας την αξίωση να μη δέχεται κριτική από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. «Ξέρετε πόσα κόμματα ο λαός τα έβγαλε πανηγυρικά και μετά τα έριξε στα τάρταρα μέχρι εξαφάνισης;», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τις τελευταίες κοινοβουλευτικές τοποθετήσεις του έχει επαναφέρει μια «ψευδεπίγραφη αντινεοφιλελεύθερη» γραμμή, στο ίδιο μοτίβο με την αντίστοιχη αντιμνημονιακή στάση που είχε νωρίτερα. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί επιχειρήματα τα οποία «σερβίρονται ως φρέσκες ιδέες αλλά είναι αντίγραφα των ίδιων παλιών ιδεών για έναν ανύπαρκτο ανθρώπινο καπιταλισμό». Προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία εισέρευσαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω των Κοινοτικών Προγραμμάτων Στήριξης και των ΕΣΠΑ, τα οποία, όπως είπε, δεν λειτούργησαν ευεργετικά για τους εργαζομένους αλλά μόνο για τους εγχώριους και ξένους ομίλους. Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως πρόκληση τη χρήση των ευρισκόμενων σε απόλυτη φτώχεια από τον κ. Τσίπρα ως δικαιολογία για την εξαπόλυση επίθεσης εναντίον των μεσαίων στρωμάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε τον κίνδυνο η ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει και νέα κυκλική ύφεση, ως αποτέλεσμα της «υπαρκτής πιθανότητας να εκφραστεί νέα διεθνής συγχρονισμένη κρίση», με βασικά στοιχεία την επιβράδυνση της Κίνας, προβλήματα που εμφανίζονται στην οικονομία των ΗΠΑ αλλά και της Ιαπωνίας και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή» και προανήγγειλε συλλαλητήρια από τις 22 Οκτωβρίου.