Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Μπλέξαν οι γραμμές» ανάμεσα σε Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου για τη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών !

«Μπλέξαν οι γραμμές» ανάμεσα σε Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών !
Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας ως μια επιβεβλημένη κίνηση προκειμένου να διαμορφωθεί κλίμα συναίνεσης,ωστόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος κράτησε τις επιφυλάξεις του και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διερευνήσει εκείνος τις προθέσεις των αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να μην υποστεί η Προεδρεία το πλήγμα ενδεχόμενης απόρριψης. 
Εν τω μεταξύ,σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μέγα,που διαψεύδει το Μέγαρο  Μαξίμου, η πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου έρχεται σε συνεννηόση με την Τρόικα, καθώς φέρεται να υπάρχει non paper των δανειστών, σύμφωνα με το οποίο το ασφαλιστικό είναι δύσκολη μεταρρύθμιση και απαιτεί ευρύτερη συναίνεση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος της κυβέρνησης είναι  η σύγκληση του Συμβουλίου να γίνει το Σάββατο,δεδομένου ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το που ενημερώθηκαν για το αίτημα του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο,ενώ δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια του τύπου :«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;» 
Η πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών αποτελεί το πρώτο βήμα για “οικουμενική” κυβέρνηση νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών», τονίζει σε δήλωσή του (ΕΔΩ) ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όχι και  από το ΚΚΕ σε ένα «διάλογο-παρωδία» Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση πρόθεση διαμόρφωσης «κλίματος ψευδεπίγραφης συναίνεσης». Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
«Τα δανεικά τέλος». Σε ανάρτησή του στο facebook (δείτε ΕΔΩ) ο επικεφαλής του Ποταμιού διαμήνυσε ότι κόμμα τους θα προσέλθει στο συμβούλιο χωρίς ψευδαισθήσεις. «Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του».
Η πρώτη (ανεπίσημη) αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: 
Επίσης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το Ασφαλιστικό».
Βολές Γεωργιάδη-Μητσοτάκη στον Τσίπρα 
«Κουτοπόνηρο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος πρόεδρος της δεξιάς παράταξης έγραψε στο  twitter: «Η κουτοπονηριά του κ.Τσίπρα να ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ ξέρει ότι δεν υπάρχει Αρχηγός στη ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο».
Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε». Συμπλήρωσε ότι μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει επόμενο αρχηγό τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, θα συναινέσει στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όπως διευκρινίζεται ο Βασίλης Λεβέντης θα επιμείνει στην «ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες. «Αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, ποια είναι αυτή η ώρα;», θέτουν το ερώτημα.