Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαρωτική εκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη με «βασιλικό» ποσοστό 88,16%

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξελέγη και πάλι στην ηγεσία του Ποταμιού, στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου του κόμματος.
Με 715 ψήφους υπέρ έναντι 96 ψήφων του καθηγητή πανεπιστημίου Παύλου Ελευθεριάδη (συν 20 λευκά), ο κ. Θεοδωράκης μπορεί ανέτως να λογίζει τον εαυτό του ως κυρίαρχο του εσωκομματικού παιγνίου.
Στην τοποθέτησή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο, τα κατάφερε και θα τα καταφέρει ξανά. Ας πάψουν να τρέμουν τα γόνατα ορισμένων μπροστά στα δύσκολα. Δεν υπάρχουν τρία ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι και ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του “είσαι” και τη δημοσιότητα του “δεν είσαι”».
Κλείνοντας ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους γιατί θέλουμε, και πρέπει, να διηγούμαστε στα παιδιά μας την ιστορία του Ποταμιού. Και σας διαβεβαιώ θα τη διηγούμαστε στα παιδιά μας. Θα τη διηγείται η ελληνική ιστορία ότι κάποια στιγμή, κάποιοι τρελοί βρέθηκαν και δημιούργησαν από το πουθενά ένα κίνημα, με ατέλειες, με ερασιτεχνισμούς, με λάθη, με άσκοπους τσακωμούς -όπως συμβαίνει σε όλες τις παρέες- αλλά που τελικά απέδειξαν ότι οι Πολίτες μπορούν, η κοινωνία μπορεί. Θα χτυπήσουμε τους Μαθουσάλες του παλιού συστήματος και θα βγούμε νικητές».