Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Την Κυριακή 3 Απρίλη η εκκίνηση της πορείας Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία

Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» θα γίνει την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου η εκκίνηση της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και θα γίνει συναυλία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Σάββατο 2 Απρίλη με μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ. με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται σε καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πάτρας για το μεγάλο θέμα της ανεργίας, ο δήμος καλεί εργατικά συνδικάτα, μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, συλλόγους και ενώσεις επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Μέχρι την έναρξη της πορείας, εξάλλου, ξεδιπλώνονται γενικές συνελεύσεις δημοτών που διοργανώνουν τα δημοτικά διαμερίσματα στους τόπους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης, κυκλοφορεί φυλλάδιο με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας καθώς επίσης και αίτηση συμμετοχής, ενώ γίνονται συναντήσεις με φορείς και δημοτικές αρχές περιοχών απ” όπου θα περάσει η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία.
Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα θα σηματοδοτηθεί με στάσεις στους δήμους από τους οποίους θα διέλθει, απευθύνοντας κάλεσμα και στους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των περιοχών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για συμπαράσταση και από κοινού διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων.
Ήδη μηνύματα στήριξης και συμμετοχής έχουν αποστείλει μια σειρά εργατικά σωματεία, ενώ τη στήριξή τους δηλώνουν και προσωπικότητες του Αθλητισμού.