Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ανακάλεσε την παραίτησή του και μέχρι νεωτέρας...ο Ηλίας Ανδρικόπουλος παραμένει πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου !

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου & δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ηλίας Ανδρικόπουλος και μέχρι νεωτέρας....παραμένει πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου !
Η παραίτηση είχε υποβληθεί μόλις πριν από λίγες ημέρες, «για λόγους ευθύνης, αξιοπρέπειας και μεγάλης απογοήτευσης», όπως είχε αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Ανδρικόπουλος.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά,στην διάρκεια της θητείας του στην προεδρία του ΦΟΔΣΑ, που ο Ηλίας Ανδρικόπουλος ανακαλεί την παραίτησή του. 
 Συγκεκριμένα η ανάκληση της παραίτησης έγινε την Παρασκευή 18 Μάρτη  στην καθορισμένη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου,για την εκλογή νέου προέδρου,στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, δήμαρχοι της Πελοποννήσου ζήτησαν από την Ηλία Ανδρικόπουλο να ανακαλέσει την απόφασή του. Στις τοποθετήσεις τους, όσοι δήμαρχοι παρενέβησαν επεσήμαναν ότι αυτήν την ώρα δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΦΟΔΣΑ και απαιτείται ενότητα των δημάρχων, αφού αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Βέβαια ζητήθηκε να μην συμβεί και πάλι αυτό, γιατί τότε ο ΦΟΔΣΑ θα διχαστεί και αυτό δεν το θέλει κανείς.
Μετά από αρκετή συζήτηση, ο κ. Ανδρικόπουλος υποχώρησε μπρος στο αίτημα των περισσοτέρων μελών του σώματος και προχώρησε σε ανάκληση της παραίτησής του.

Και ενώ θα ξεκινούσε η συζήτηση επί άλλων ουσιαστικών θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης...οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ αποβάλλονται  από την αίθουσα !!
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος είχε την φαεινή ιδέα  να φύγουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την αίθουσα για να μπορέσουν λέει...να συζητήσουν απερίσπαστοι !!
Στο αναιτιολόγητο όσο και αντιδημοκρατικό αίτημα του δημάρχου Ναυπλιέων αντέδρασαν  τόσο ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός,όσο  και ο Δήμαρχος Σπάρτης Ε.Βαλιώτης υποστηρίζοντας πως δεν έχουμε  να κρύψουμε  κάτι και τα ΜΜΕ ,που ασφαλώς μπορούν να μείνουν στην αίθουσα....
Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να φύγουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι και αποχώρησαν από την αίθουσα, μη αντιλαμβανόμενοι το σκεπτικό των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ θεώρησαν πως πρέπει να συζητήσουν θέματα που αφορούν στους πολίτες της Πελοποννήσου χωρίς κάμερες και μικρόφωνα, όταν μάλιστα οι πολίτες είναι αυτοί που δέχονται τις επιπτώσεις από την μέχρι τώρα μη επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια...