Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ομπάμα έφυγε...οι Rolling Stones έρχονται... «Hola Cuba!»

To Αl Jazeera έγραψε ότι, αν μη τι άλλο, το επαναστατικό καθεστώς της Κούβας και οι Rolling Stones έχουν ένα κοινό στοιχείο: Τη μακροβιοτητά τους. Ο μάνατζερ του θρυλικού συγκροτήματος Dale «Opie» Skjerseth είπε – χαριτολογώντας ή μη – στους δημοσιογράφους πως η επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα ήταν απλώς το… opening της αποψινής συναυλίας των Rolling Stones στο Ciudad Deportiva της Αβάνας.
Kάποια αμερικανικά media έγραψαν ότι η άφιξη του «γερο-Τζάγκερ» και της παρέας του είναι η μεγάλη προσφορά των Rolling Stones σε ένα έθνος απομονωμένο και διψασμένο για κουλτούρα. Οι κουβανοί απάντησαν με μειδίαμα, θυμίζοντας όχι μόνο την μακρά μουσική τους κουλτούρα αλλά και το γεγονός ότι ο Φιντέλ, ακόμη και στις πιο σκληρές περιόδους του Ψυχρού Πολέμου και του εμπάργκο, δεν απαγόρευσε ποτέ τη δυτική μουσική στην Κούβα.
Μια συναυλία που γράφει ιστορία...
Ο,τι απ’ όλα κι εάν ισχύει – κι ό,τι κι εάν δεν ισχύει – το βέβαιο είναι πως απόψε το βράδυ,στις 20:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας),θα είναι όλοι εκεί: Και οι διάσημοι «γέροντες» της ροκ και οι, ακόμη πιο διάσημοι, «γέροντες» της κουβανικής επανάστασης. 
Σίγουρα δεν είναι η… όψιμη επανάσταση του Μικ Τζάγκερ – είναι, όμως, το μουσικο-πολιτικό γεγονός της χρονιάς, στον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα και στην αφετηρία μιας άλλης, νέας όσο και άδηλης ακόμη, εποχής στη μοναδική ιστορία της Κούβας.
Επίσης για την ιστορία: Η συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα – η πρώτη στην 54χρονη ιστορία του συγκροτήματος – θα είναι free, δεν θα υπάρχει το εισιτήριο των 200 δολαρίων κατ΄άτομο που ισχύει σε όλη την λατινο-αμερικανική περιοδεία τους, θα μεταδοθεί live σε όλη την Κούβα και γίνεται… εξ αναβολής. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου, τελικά όμως μετατέθηκε για τις 25 του μήνα καθότι μεσολάβησε η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου στο νησί μετά από σχεδόν έναν αιώνα.
Κατά τα λοιπά, απλώς… Hola Cuba (Γεια σου, Κούβα!), όπως αναφώνησαν στο video ΕΔΩ πριν από 3 μέρες, οι «γερόλυκοι» της ροκ μουσικής, Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς εν όψει της αποψινής συναυλίας.