Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Επίθεση κατά κυβέρνησης, τοπικών στελεχών και δημάρχων από το Νίκα

Λάβρος κατά εκπροσώπων της κυβέρνησης (κυρίως σε τοπικό επίπεδο) για τη στάση τους στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, εμφανίστηκε με χθεσινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Μαλιστα ο κ.Νίκας καταφέρθηκε και εναντίον συναδέλφων του δημάρχων από την υπόλοιπη Πελοπονησο, κάνοντας λόγο ακόμα και για «τζάμπα μάγκες». Τα πυρά του δημάρχου στράφηκαν και κατά της κυβέρνησης, καθώς τόνισε ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν διαφορετική μεταξύ τους τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συγκεκριμένος τόνος για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ζήτησε επίσης να υπάρξει συνεργασία, αλλιώς –όπως είπε- είναι ορατός ο κίνδυνος, η Πελοπόννησος άμεσα να «πνιγεί» απ΄τα σκουπίδια.
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει τοπική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπως ζητούν τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης αλλά και οι μισοί περίπου δήμαρχοι. Τοπική διαχείριση, συνέχισε, μπορούν να κάνουν μόνο 5-6 μεγάλοι Δήμοι της Περιφέρειας και αυτό με προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν προωθεί. Οι προϋποθέσεις αυτές ανέφερε ότι είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος διαχείρισης των υπολειμμάτων από την επεξεργασία των σκουπιδιών όπως και η αντιμετώπιση άλλων θεσμικών ζητημάτων.
Ο κ.Νίκας, σχολίασε ακόμη πως αν πραγματικά η κυβέρνηση δεν θέλει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ (για την οποία παρατήρησε πάντως πως «πραγματικά έχει σοβαρά προβλήματα») μπορεί να την καταργήσει άμεσα.
Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους του δημάρχους από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι κάποιοι έχουν πάρει εδώ κι ένα χρόνο χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν την τοπική διαχείριση, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχουν κάνει τίποτα γι’ αυτό και βολεύονται χρησιμοποιώντας παράνομες χωματερές.
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι υφίσταται πραγματικά ο κίνδυνος να γεμίσει η Πελοπόννησος με σκουπίδια, εξαιτίας του λαϊκισμού σε κάθε επίπεδο, όπως σημείωσε αλλά και των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «λαϊκίζουν ανερυθρίαστα για λόγους σκοπιμότητας που συνδέονται με μελλοντικές πολιτικές και κομματικές μάχες».