Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τι μάθαμε από την συνάντηση του Ομπάμα με την «Αριστερά»

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα είναι κάτι που θα μείνει στη συλλογική μνήμη. Όχι επειδή υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη, άλλωστε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ένα «πέρασμα» για να προωθήσει τις κατευθύνσεις πάνω στα γεωπολιτικά συμφέροντα που υπαγορεύουν τα αφεντικά του. Ωστόσο, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντιμετώπιση της επίσκεψης του από την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς»
του Ορέστη Βέλμαχου
Αφού λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο Νίκος Τόσκας ζήτησε την κατανόηση μας και προέτρεψε τους πολίτες να «συμμορφωθούν» με τις υποδείξεις της αστυνομίας, η κυβέρνηση της «Αριστεράς» προσπάθησε να δείξει ότι η Ελλάδα αποτελεί το κέντρο του κόσμου κατά την επίσκεψη Ομπάμα.

Τι μάθαμε  από την επίσκεψη Ομπάμα:
  1.  Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις: Η κυβέρνηση της «Αριστεράς» απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η «φιέστα» της επίσκεψης Ομπάμα ήταν εξόχως σημαντική. Ήρθε άλλωστε να μιλήσει για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Αυτό που πρώτα θα σκίζαμε, μετά θα το διαγράφαμε, μετά θα το διαπραγματευόμασταν και τέλος θα ψάχναμε για «διευθέτηση» του. Ξύλο, χημικά και αστυνομική βία από «αριστερούς» που καταδίκαζαν τους προκατόχους τους για τα μέτρα καταστολής, που ομολογουμένως θυμίζουν «γύψο». Όταν βέβαια δεν έχεις να προτάξεις φιλολαϊκές θέσεις, η βία είναι πάντα μια λύση.
  2.  Όταν σε φτύνουν να λες πως βρέχει: Η κυβέρνηση διαλαλούσε πως η επίσκεψη Ομπάμα θα έστρωνε τον δρόμο για την διευθέτηση του χρέους (αυτό που παλιά θα διέγραφε). Όντως ο Ομπάμα έκανε λόγο για ελάφρυνση του χρέους, αλλά τόνισε πως η ελάφρυνση αυτή δεν πρέπει να βγάλει την Ελλάδα «από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων». Ο Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά αυτός είναι «κακός» και υπέρ της λιτότητας, ενώ ο Ομπάμα που υπογράμμισε δύο φορές πως δεν πρέπει να σταματήσει η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων σε βάρος των πολιτών, είναι «διαφορετικός» και πρεσβεύει την έξοδο της Ελλάδας από τις πολιτικές λιτότητας.
  3.  Οι gangsters μπορούν να γίνουν πονόψυχοι: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 σε gangsters και μαφιόζους, «δείχνοντας» το ΔΝΤ, μάλλον δεν είχαν στο μυαλό τους ότι ο Ομπάμα θα συντασσόταν πλήρως με τη γραμμή του, πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Στη συνάντηση της Τρίτης, δεν υπήρξε αναφορά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία πως το Ταμείο παίρνει θέση υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, «ξεχνώντας» τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που ζητούν. Για παράδειγμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν ξεχνά να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία πως το ΔΝΤ είναι υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά με κάποιο τρόπο «ξεχνάει» πως το Ταμείο θέλει επιπλέον υφεσιακά μέτρα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βέβαια τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το ΔΝΤ (με το οποίο συντάσσεται πλήρως ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο) είναι «σκληρός παίκτης».
  4.  Η παγκόσμια ειρήνη υπό το πρίσμα των ΗΠΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για «ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», στη συνάντηση με τον Ομπάμα. Με τον Ομπάμα που υπό την προεδρία του οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στη Νιγηρία, στο Καμερούν και στην Ουγκάντα, ενώ ενίσχυσε στρατιωτικά τις αμερικανικές δυνάμεις αλλά και στρατούς άλλων χωρών σε περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Αφρικής και της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. 

Αυτά λοιπόν μας «δίδαξε» η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα. Βία και χημικά κατά διαδηλωτών, «βλέπουμε και κάνουμε» δεσμεύσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος και δηλώσεις για παγκόσμια ειρήνη, από τον πρόεδρο της χώρας που βρίσκεται πίσω από εκατομμύρια δολοφονίες του στρατού των ΗΠΑ, πάντα υπό «ειρηνευτική» σκέπη. Ας μην ξεχνάμε και το Obamacare, το σύστημα που έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του Ομπάμα. Ρωτήστε και τα εκατομμύρια αμερικανών που ζουν κάτω από γέφυρες, για να σας πουν πόσο άλλαξε τη ζωή τους ο Ομπάμα
Άλλωστε, η «κυβέρνηση της Αριστεράς» έχει βρει τόσο πολύ το βάδισμα της, που έχει καταφέρει να συνδυάζει αρμονικά το «αριστερό» με το δεξιό περπάτημα. Όταν λοιπόν ο «προοδευτικός» Ομπάμα αποτελέσει παρελθόν, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνομιλήσει και με τον Τραμπ, και με τον «φίλο» Νετανιάχου. Ας μην ξεχνάμε πως οι gangsters, όπως η Μέρκελ και το ΔΝΤ, έγιναν πλέον φίλοι και όσο πιο «αριστερά» απλώνεις το χέρι σου, τόσο περισσότερους «προοδευτικούς» θα βρεις δίπλα σου.