Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γυναίκες έξω από το Εφετείο - Τραυμάτισαν δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής

Ομάδα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν το πρωί, έξω από το Εφετείο που συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και γρονθοκόπησαν τραυματίζοντας στο πρόσωπο δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες, η Ευγενία Κουνιάκη, είναι δικηγόρος από την ομάδα των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. 
Οι χρυσαυγίτες την χτύπησαν όταν κατέβαινε από το τρόλεϊ για να μπει στη δικαστική αίθουσα. Συγκεκριμένα, την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του τρόλεϊ και οι δύο γυναίκες ετοιμάζονταν να κατέβουν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με χρυσαυγίτες. Τότε φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, αλλά δέχτηκαν χτυπήματα στο πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι χτύπησαν κι έναν άντρα επιβάτη και κλώτσησαν άλλη μια γυναίκα. Αρχικά οι δράστες απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι, ενώ αργότερα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η επίθεση, έγιναν 25 προσαγωγές  (23 ήταν άνδρες και 2 γυναίκες).
Στη ΓΑΔΑ έφτασαν και οι χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Κούζηλος, Γ. Λαγός, Ευαγ. Καρακώστας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Στον υπόδικο Ηλ. Κασιδιάρη μάλιστα επετράπη μαζί με συνηγόρους, ειδικά και κατ' εξαίρεση, να έρθει σε επικοινωνία με τους προσαχθέντες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.
Για την άγρια επίθεση την οποία υπέστη η ίδια και οι άλλοι επιβάτες, η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ότι στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν ήταν το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Σωτήρης Δεβελέκος«Ήταν ο πρώτος που είδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όμως, όπως τόνισε, στους προσαχθέντες δεν ήταν ούτε ο Δεβελέκος ούτε αυτός που τη γρονθοκόπησε και μπορεί άνετα να τον αναγνωρίσει. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο Εφετείο (μαζί και διμοιρία των ΜΑΤ), θα μπορούσε να τους συλλάβει, αλλά δεν παρενέβη... Τελικά, όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα, επί του αιτήματος των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών για τη διαδικασία εξέτασης των «προστατευόμενων» μαρτύρων, πως στην αίθουσα που θα βρίσκονται και θα εξετάζονται θα παρίσταται -από τις 3 Νοέμβρη που θα αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων μέχρι να ολοκληρωθεί- ένας εισαγγελέας και ένας πταισματοδίκης, που θα οριστούν από την Εισαγγελία Εφετών και το Πταισματοδικείο, αντίστοιχα. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα υπόλοιπα αιτήματά τους.