Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Όταν το κέρδος “βαφτίζεται” προσφορά και η εξαθλίωση αληλεγγύη.....

Εξω οι χορηγοί και οι ΜΚΟ από το σχολείο!                 Ο προϋπολογισμός του 2012 για την παιδεία δίνει το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε για την πρωτοβάθμια, η μείωση των λειτουργικών δαπανών ανέρχεται σε 83%!!
Πώς θα καλυφθούν,οι ανάγκες των σχολείων;                                                                Α. Διαμαντοπούλου : Με τη βοήθεια των ΜΚΟ...!
Κάπως έτσι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των «κοινωνικά ευαίσθητων», που δεν είναι καθόλου αυθόρμητη, αλλά αυστηρά καθοδηγούμενη!                                                                                                      
Οταν όλοι αυτοί αναφέρονται σε χορηγίες και εθελοντισμό δεν εννοούν αυτό που εννοεί ο εργαζόμενος (αλληλεγγύη στον γείτονά μου, τον συνάδελφό μου στη δουλειά, συλλογική δράση κ.λπ.). Δεν αντανακλά την «από τα κάτω» πολιτική δικτύωση κάποιας αυθόρμητης έκφρασης αλληλεγγύης λαϊκών στρωμάτων.
Στο 7ο διαμέρισμα της Αθήνας η plus oil χαρίζει πετρέλαιο στα σχολεία για να τα «σώσει» από το κρύο και για τον ίδιο λόγο, αρχιμανδρίτης χαρίζει σε σχολείο του Παγκρατίου 2.000 ευρώ. Η προβεβλημένη ΜΚΟ «Γιατροί του κόσμου», παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υποστηριζόμενη από τον όμιλο «Υγεία»!,τον επενδυτικό  βραχίονας της MIG,τον πλέον εξελισσόμενο Όμιλο στον τομέα της Ιδιωτικής Υγείας ...,όταν  οι δημόσιες υποδομές Υγείας συρρικνώνονται http://www.antinews.gr/2011/12/11/138042/ Αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ – σε ιδιώτες τα νοσοκομεία.....
Ο ρόλος και ο στόχος αυτών των ενεργειών....
Τι επιτυγχάνουν; Εχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και κέρδη και «κοινωνική συνοχή». Η Α. Διαμαντοπούλου το λέει ξεκάθαρα ότι για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση προς όφελος ποιού;... είναι ανάγκη: Η δημιουργία ενός "δικτύου αλληλεγγύης" για την άμεση υποστήριξη των θυμάτων της κρίσης!! Επιβεβλημένη και για την αποτροπή της κοινωνικής αποσύνθεσης και έκρηξης.....βεβαίως ,βεβαίως !!
Τι πετυχαίνουν; Με το πρόσχημα ότι (Συγ)καλύπτονται πρόσκαιρα κάποιες άμεσες ανάγκες:
Δημιουργούνται νέες δομές ομηρείας και εξάρτησης.
Το κράτος απαλλάσσεται των ευθυνών του,μέσω της συμμετοχής πλατιών ομάδων σε εθελοντικές δράσεις.Δημιουργούνται μικροί υπερασπιστές του συστήματος,με εμπλοκή ΜΚΟ και µαύρη εργασία ......
Απενοχοποιείται το πολιτικό σύστημα και μεταφέρεται ο πολιτικός προβληματισμός  σε επίπλαστα ζητούμενα τύπου,ικανού πολιτικού προσωπικού, τεχνοκρατών κ.ο.κ. άρα, μπορεί να υπάρξει «ηθικό δικαίωμα»στην εκμετάλλευση!!!
Το ζήτημα των χορηγιών και των εθελοντικών ομάδων δεν είναι νέο. Είναι πολύ παλιό και αποτελεί ένα πλήρως επεξεργασμένο ιδεολογικο-πολιτικό οπλοστάσιο.
 Οι χορτάτοι δεν μπορεί να νοιαστούν τους πεινασμένους!
                                                                                           Η παγκοσμιοποίηση σε αναδιάταξη                                                       Πλάι στον κοινωνικό Χριστιανισμό θα βρούμε τον κοινωνικό Ισλαμισμό
Τον κοινωνικό Ιουδαϊσμό τον κοινωνικό ινδουισμό κτλ
 Μικρές διαφορές αλλά μια η ουσία !                                                                                   Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κοινωνικός Χριστιανισμός.                                           Το Φλεβάρη του 2000, έπειτα από δεκατρία χρόνια θητείας, ο Michel Camdessus αφήνει τη διεύθυνση του ΔNΤ.Δηλώνει χριστιανός καθολικός και θιασώτης του «κοινωνικού χριστιανισμού», έτσι όπως αυτός αναπτύχθηκε μετά το τέλος του B' παγκοσμίου πολέμου, στην κεντρική Ευρώπη και συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μια εποχή όπου ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ της αγοράς και του κράτους είναι η εύπλαστη σφαίρα της ανάδειξης μη κυβερνητικών ομάδων, συλλόγων και οργανώσεων!!                                                                                                                       O Michel Camdessus ήταν επίσης διευθυντής του Γενικού Γαλλικού Λογιστηρίου (1982- 1984) και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας (1984-1987) πριν να εγκατασταθεί στην Oυάσιγκτον στην κορυφή του ΔNΤ..........