Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Επιστολή Γάλλων διανοούμενων:Πρέπει να «τραυματιστεί» το δόγμα της λιτότητας και του «ευρωπαϊκού φρουρίου».

«Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης», είναι ο τίτλος στην ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στην Le Monde(ΕΔΩ) Γάλλοι διανοούμενοι, με σκοπό να αφυπνίσουν τους λαούς της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων.                                        Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «κληρονόμο της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία», η επιστολή αναφέρει:                  «Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βιώνει την αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας. Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε. Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στην Ουγγαρία, η "Ουγγρική Φρουρά"- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά».

«Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου και σ' αυτό το πλαίσιο η στρατηγική έχει αποδειχθεί ανησυχητικά αποτελεσματική», αναφέρει ακόμα η επιστολή, στην οποία υποστηρίζεται ότι η ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί στο εξής, με εκλογική επιτυχία, να έχει ένα ανοιχτό βήμα στη ρητορική του μίσους».
  «Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» υπογραμμίζεται.

Η επιστολή καταλήγει στο ότι για να καταπολεμηθεί η κατάσταση αυτή πρέπει να «τραυματιστεί» το δόγμα της λιτότητας και το δόγμα του «ευρωπαϊκού φρουρίου».

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Άντονι Γκίντενς, Ντάριο Φο, Άμος Γκιτάι, Μπερνάρ Κουσνέρ, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Ολιβιέρο Τοσκάνι.