Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Το γκολ στο Μπακού,θεμέλιο πρόκρισης για τον Αστέρα Τρ.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο Αστέρας Τρίπολης.      
 Με γκολ του Εμάνουελ Περόνε στο 54΄ η πελοποννησιακή ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ίντερ Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, στον πρώτο αγώνα για τον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σουτς στο 46΄.

Ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς, με το σουτ του Ράγιο στο 13΄ να απομακρύνει σε κόρνερ ο Λομάια.                                                                                            Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ο δύο ομάδες δεν δημιούργησαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, πάντως, να ελέγχει το παιχνίδι και να βγαίνει πιο επικίνδυνα στην επίθεση.Με τις χειρότερες προϋποθέσεις άρχισε το δεύτερο μέρος για τους Αρκάδες, καθώς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από σέντρα του Αμιρκάνοφ στην «καρδιά» της περιοχής του Αστέρα και αδράνεια του Μπαρτολίνι, ο Σουτς με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Ίντερ (1-0).
Η «απάντηση» της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση. Στο 54ο λεπτό, από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Περόνε, ο οποίος με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τον Αστέρα (1-1).
Διαιτητής: Μίχαλι Φαμπιάν (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Αμπντουλάγιε, Σουτς, Αντάμια - Περόνε
Οι συνθέσεις:
ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ (Καχαμπέρ Τσκατάτζε): Λομάια, Αμπραμίτζε, Λεβίν, Καντελάκι, Αμπντουλάγιε, Αμιρκάνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Μαμάντοφ (46΄ Χαγίγιεφ), Νιάσε (72΄ Ζλατίνοφ), Αντάμια (89΄ Γκένοφ), Σουτς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Φορμίκα, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιο (87΄ Πιπίνης), Αλβάρες, Φραγκουλάκης (53΄ Μπακασέτας), Περόνε (90+2΄ Κουρμπέλης).                                                                                                                                                                 
  Δηλώσεις Τσιώλη                                                    Προσγειωμένος και με χαμηλούς τόνους παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στο Μπακού, ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Το 1-1 με την Ίντερ μπορεί να δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους Αρκάδες, ωστόσο, ο Καρδιτσιώτης προπονητής στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη κι όλα είναι ανοικτά στη ρεβάνς.

«Αυτό που περιμέναμε ήταν μια ομάδα με καλή κυκλοφορία που θα παίξει από τα άκρα. Και πράγματι αυτό είδαμε σήμερα. Αλλά η αγωνιστική πειθαρχία που είχαμε μας έκανε να μην έχουμε μεγάλο κίνδυνο», είπε αρχικά ο προπονητής του Αστέρα και συνέχισε: «Ήταν πολύ σημαντικό το ότι πήραμε αυτό το αποτέλεσμα στα 81 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Ήμασταν καλά οργανωμένοι στην αμυντική συμπεριφορά και στο πρέσινγκ και σκοπό είχαμε να σκοράρουμε για να έχουμε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στο δεύτερο παιχνίδι».

 Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα του απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης απάντησε: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά αγώνα στην εδρα μας. Η Ίντερ Μπακού είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Το αποτέλεσμα μας δίνει αισιοδοξία για τη ρεβάνς, ωστόσο, η Ίντερ Μπακού θα έρθει για να νικήσει».                                     Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη.