Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αύριο στις 10 το πρωί,οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ...Καλή επιτυχία!

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 10 το πρωί δίνονται στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τα ονόματα των επιτυχόντων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 
 Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, φέτος αναμένονται βάσεις «πολλών ταχυτήτων», με άλλα τμήματα να παρουσιάζουν άνοδο και άλλα σημαντική κάμψη.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – ονομα –πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Μεγάλος φαίνεται ότι είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς το κόστος διαμονής καθιστά απαγορευτική την «εσωτερική μετανάστευση» για σημαντική μερίδα υποψηφίων από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους επιστημονικά πεδία, άνοδος αναμένεται για τις περισσότερες σχολές του 1ου πεδίου, με εξαίρεση τα ξενόγλωσσα τμήματα, όπου αναμένεται πτώση εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα.

Πτώση αναμένεται στις φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου πεδίου και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μεγαλύτερη στην περιφέρεια και μικρότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ιατρικές σχολές του 3ου πεδίου θα κινηθούν στα ίδια υψηλά επίπεδα, ενώ μικρές μεταβολές αναμένονται στα περισσότερα οικονομικά τμήματα.

Τέλος, ανοδικές τάσεις δημιουργεί η σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, που ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.