Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Τέλος» τα σήματα κυκλοφορίας

Αλλάζει από φέτος ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περιστολής των δαπανών.

Ετσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μην ξανατυπωθούν τα γνωστά ειδικά αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας, απλώς οι ιδιοκτήτες των επιβατικών Ι.Χ. θα πρέπει μόνο να έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής των τελών που έχουν καταβάλει σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα. (σχετικό Video  εδώ)

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα σχετικά ειδοποιητήρια θα σταλούν φέτος μόνο σε όσους κατέθεσαν τις δηλώσεις τους στις ΔΟΥ, ενώ οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που τις υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα ενημερωθούν με μήνυμα στον υπολογιστή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Και οι μεν όμως και οι δε, μόλις λάβουν το ειδοποιητήριο ή το σχετικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να καταβάλουν τα τέλη του 2013, θα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας και με το ειδοποιητήριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, την απόδειξη θα πρέπει να την έχουν πάντα μαζί τους, ώστε σε τυχόν έλεγχο να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την ταλαιπωρία σε χρόνο, ενδεχομένως και σε χρήμα.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως έχει ήδη υπολογίσει ότι από τα τέλη του επόμενου έτους θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,01 δισ. ευρώ.