Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δήμαρχος Κορίνθου: Η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση

Αλ. Πνευματικός προς Ν. Δένδια : “Casus Belli τα σημερινά”   
   
   Mε την φράση «Η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση» ξεκίνησε της δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός σχετικά με το κέντρο υποδοχής μεταναστών στο κέντρο της Κορίνθου…και τα επεισόδια που έγιναν το πρωϊ έξω από το στρατόπεδο της πόλης.
Δείτε το Video: Η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση...


 Μεγάλη είναι η αναταραχή που επικρατεί στην Κόρινθο με την μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε Κέντρο Συγκέντρωσης Μεταναστών. Όλοι οι φορείς έχουν αναστατωθεί και ήδη ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός έχει στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό κ. Δένδια, στους βουλευτές, σε όλους τους φορείς, καθώς και στο Διοικητή του Συντάγματος, τονίζοντας πως θεωρεί την ενέργεια αυτή ως αιτία πολέμου.

                                     ΠΡΟΣ ΔΕΝΔΙΑ: «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ»
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο Δήμαρχος Κορίνθου, αναφέρει:
«Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Πολιτεία αποδεικνύει ότι λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στους πολίτες αλλά και τους θεσμούς.
Αιφνιδίως και ερήμην τόσο του Δήμου Κορινθίων, όσο και της Τοπικής κοινωνίας μετατρέψατε το 6ο Σύνταγμα Πεζικού σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, σήμερα τα ξημερώματα.
Η ενέργεια του Υπουργείου σας, κρίνεται από το Δήμο Κορινθίων, αλλά και τους Κορίνθιους, ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Αδιαφορήσατε πλήρως για τις ανάγκες και τα όνειρα της ιστορικής πόλης της Κορίνθου.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι θεωρούμε την πράξη σας αυτή, ως κήρυξη πολέμου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε την οργανωμένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που εκφράζει το σύνολο των πολιτών μας.
Η Κόρινθος θα αντισταθεί στην βίαιη υποβάθμιση την οποία επιχειρείτε και προσωπικά και ως Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Η σταθερή μας θέση είναι απόλυτη. Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου πρέπει να αποδοθεί άμεσα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αξιοποιηθεί ως Διοικητικό και Κοινωνικό Κέντρο.
Σας καλούμε σήμερα να αποσύρετε τους μετανάστες από το στρατόπεδο της Κορίνθου.
Επιπρόσθετα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το στρατόπεδο βρίσκεται 400μ. από την κεντρική πλατεία της πόλης, 50μ. από σχολικά συγκροτήματα, δίπλα από αθλητικούς χώρους και πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης μας».

                                   ΖΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ
Ακολούθως, σε επιστολή του προς τους βουλευτές και τους φορείς, ο κ. Πνευματικός ζητά να τοποθετηθούν άμεσα όλοι για το σοβαρό αυτό θέμα, είστε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εγγράφως στο προεδρείο του Σώματος και τονίζει μεταξύ άλλων:
«Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια μεταφορά και έλευση παράνομων μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου προκειμένου (αυτοί) να εγκατασταθούν και να διαμένουν στο συγκεκριμένο χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστάτωση των δημοτών του Δήμου Κορινθίων δεδομένου ότι, τα πάντα έγιναν εν αγνοία μας, απόλυτα αιφνιδιαστικά και σε κάθε περίπτωση χωρίς ποτέ να έχουμε συναινέσει προς τούτο».

                                             "ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ"
Τέλος σε επιστολή του, προς το Διοικητή του 6ου Συντάγματος, ο Δήμαρχος Κορινθίων αναφέρει:
«Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου, μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας περίπου 400 παράνομοι μετανάστες.
Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε βάση ποίας απόφασης επιτρέψατε την μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο κράτησης μεταναστών»