Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Άτομα με αναπηρία:«Βιώνουμε ήδη την εξαθλίωση... »

           Πανελλαδική κινητοποίηση, χτες, έξω από το υπουργείο Οικονομικών
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!!
ΟΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ  ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!
Σε πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν χτες ανάπηροι, τυφλοί, παραπληγικοί, οι γονείς και οι κηδεμόνες των ΑμεΑ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα όλο το σχέδιο για περαιτέρω περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, μισθούς, συντάξεις, θεραπείες και φάρμακα, μεταφορά των παιδιών, το κλείσιμο ειδικών σχολείων, που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από διαρκείς παρεμβάσεις των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής στα σωματεία του χώρου. Από τη μεριά της η κυβέρνηση όχι μόνο δε δέχτηκε να γίνει συνάντηση (ορίζοντας συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη), αλλά και φρόντισε ακόμα μια φορά να στείλει αστυνομικές δυνάμεις να υποδεχτούν τα άτομα με αναπηρίες που, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, διαδήλωσαν πάνω από τρεις ώρες.

Τη στάση της κυβέρνησης οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα επιδόματά μας» και «Οι ανάπηροι δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη» και σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την είσοδο του υπουργείου. Οι εκπρόσωποι από τη ΣΕΑΑΝ κατήγγειλαν την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει νέα μέτρα, φτάνει στο σημείο να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή. Ταυτόχρονα, κάλεσαν τους συγκεντρωμένους σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Παιδείας, την ερχόμενη Τετάρτη 19/9 στις 12 μ. ενάντια στο κλείσιμο των ειδικών σχολείων καθώς και να δουλέψουν για την επιτυχία της γενικής απεργίας.
Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

«Ηρθα σήμερα εδώ για να παλέψω να μη γίνουν άλλες περικοπές. Για τα δικαιώματά μας. Εχω αναπηρία περίπου 80% στα πόδια, είμαι καρκινοπαθής και παίρνω αναπηρική σύνταξη 340 ευρώ το μήνα. Δεν μπορώ να ζήσω ούτε με αυτά τα χρήματα που παίρνω τώρα, πόσο μάλλον αν μου τα κόψουν. Δηλαδή τι να κάνουμε; Πρέπει να πεθάνουμε; Το φάρμακο για τον καρκίνο στοιχίζει 170 ευρώ το μήνα. Τις θεραπείες; Τις έχω ξεχάσει. Φως , νερό, τηλέφωνο, να φάω, να ντυθώ;
Πώς να τα βγάλω αυτά πέρα»;;; Αυτά σημείωσε η κ. Μαρίνα, από την Αργολίδα, που συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Δίπλα ο κ. Μιχάλης, από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε κι αυτός με τη σειρά του: «Είμαι άνεργος τα τελευταία 3 χρόνια. Παίρνω ένα επίδομα αναπηρίας 640 ευρώ. Μόνο για αναλώσιμα και φάρμακα χρειάζομαι τουλάχιστον 250 ευρώ το μήνα. Μένουν άλλα 400. Τι να πω από εκεί και πέρα; Βιώνουμε ήδη την εξαθλίωση».

«Παίρνω μία καλή σύνταξη ωστόσο από αυτά τα χρήματα καλούμαστε να ζήσουμε εγώ, ο σύζυγος που είναι άνεργος και το παιδί μας που είναι τεσσάρων χρονών. Πληρώνουμε τα πάντα από την τσέπη μας: Φάρμακα, εμβόλια, τις επισκέψεις στους γιατρούς, τη διατροφή μας. Ολα αυτά μαζί ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ κάθε μήνα. Αν βάλω μέσα τα χαράτσια και τους λογαριασμούς ίσως και περισσότερα. Για να μη μιλήσω για θεραπείες και άλλες ανάγκες που χρειάζομαι αποκλειστικά εγώ κάθε μήνα. Πρέπει να αγωνιστούμε να μην τους περάσει», σημειώνει επίσης η Κατερίνα Κωστοπούλου, ενώ πιο πέρα ο Μάριος Καβακάρης προσθέτει: «Δε μπορούμε να καλύψουμε τα χρήματα για τους καθετήρες μας. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δε μας δίνουν πίστωση πια. Σκεφθείτε ότι ο καθετηριασμός μόνο κοστίζει 500-700 ευρώ. Από την άλλη πληρώνουμε φάρμακα, προληπτική ιατρική που είναι απαραίτητη για να μην προχωρήσει η πάθησή μας, κρέμες για κατακλίσεις , φάρμακα, φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες, όλα από την τσέπη μας.

                           Αν έχεις ζεις, αν δεν έχεις, κόβεις το λαιμό σου»!...