Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αλέκα Παπαρήγα:«δεν φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής», δεν θα περάσουν καλά μαζί μας».

 «Το ‘φθάνει πια' που φωνάζει με απόγνωση ο λαός πρέπει να πάρει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, αυτό που αντιστοιχεί σήμερα στις ανάγκες του λαού και του κινήματος» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην χθεσινοβραδινή  ομιλία της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως «δεν θα περάσουν καλά μαζί μας».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την «Χρυσή Αυγή» ως όπλο του συστήματος για να επιβάλλει την βία η οποία ξεκινά εναντίον των μεταναστών και θα επεκταθεί στο κίνημα και τους αγώνες του, την χαρακτήρισε «ναζιστικό, φασιστικό ρατσιστικό μόρφωμα που λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας» και υπογράμμισε ότι «δεν φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής», δεν θα περάσουν καλά μαζί μας».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η κρίση «δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ΕΕ, και δεν αρκεί, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, όσες θυσίες και αν απαιτήσει οι οποίες θα είναι πολύ λιγότερες από το κόστος της αυταπάτης και της υποταγής».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε όσο περισσότερους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς καμία αναγνώριση που σημαίνει καμία διαπραγμάτευση γιατί η διαπραγμάτευση σημαίνει αναγνώριση, σημαίνει νέο κούρεμα με νέα Μνημόνια».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η καθημερινή χρήση της λέξης Τρόικα κάνει πολλούς να ξεχνούν ότι είναι «η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ», τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για το ποιος είναι ο «πιο καλός διαπραγματευτής».

«Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με το δολάριο, τη στερλίνα, το γεν, το γουάν ή το ρούβλι η καπιταλιστική κρίση και όλες οι συνταγές διαχείρισής της χτυπούν αλύπητα τα λαϊκά δικαιώματα. Η μόνη διαφορά που μπορεί να σημειωθεί είναι ότι ένα τμήμα του κεφαλαίου θα επωφεληθεί περισσότερο από ένα άλλο με την μια ή την άλλη συνταγή. Όχι όμως και οι λαοί» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών, η κ Παπαρήγα είπε ότι από αυτό αντλεί η κυβέρνηση «την νομιμοποίηση να κάψει τον λαό με νέα μέτρα» και τόνισε ότι «δεν έχει σημασία αν σε ένα ή δύο ζητήματα υποσχέθηκαν ότι δεν θα πάρουν νέα άδικα μέτρα, και τα τρία κόμματα έβαλαν μια κόκκινη γραμμή να μην διαταραχθεί η σχέση της χώρας με την ΕΕ, να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι τριγμοί του αστικού πολιτικού συστήματος εξαιτίας της εκλογικής συντριβής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου καλύφθηκαν προσωρινά με την τρικομματική συγκυβέρνηση, και επισήμανε ότι οι εκλογές έδειξαν κυρίως ότι τα μονοπώλια και η ΕΕ έχουν στα χέρια τους και άλλα «χαρτιά» για την αναπαλαίωση του συστήματος, τα οποία όσο ο λαός δεν αποφασίζει να «κάψει» θα στραφούν εναντίον του.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ως ένα από τα «χαρτιά» του αστικού πολιτικού συστήματος τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που εξελίσσεται στο ένα σκέλος του νέου δίπολου, που τείνει να αντικαταστήσει το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και το οποίο στο άλλο σκέλος του θα έχει την κεντροδεξιά-δεξιά. Αναφερόμενη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε τέλος ότι «ανακάλυψε και το φιλολαϊκό τάχα παράδειγμα της Αργεντινής».