Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Επιχείρηση λεηλασίας των δικαιωμάτων των δικηγόρων καταγγέλλει ο ΔΣΑ

Για επιχείρηση πλήρους λεηλασίας των δικαιωμάτων των δικηγόρων τόσο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο και στα αποθεματικά του ΕΤΑΑ, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι η στήριξη άλλων προβληματικών ταμείων υπό τη σκέπη ενός πλήρως χρεοκοπημένου και εξαρχής καταδικασμένου σε αποτυχία συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. 
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα υπαγωγή του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, ο Γιάννης Αδαμόπουλος δηλώνει ότι ο ΔΣΑ είναι αποφασισμένος και έτοιμος να τα προασπίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του απέναντι σε κάθε απόπειρα αναίτιας, προκλητικής και αδικαιολόγητης υποβάθμισής τους, από όπου κι αν προέρχεται.

Παράλληλα εκφράζει την αγανάκτηση του Συλλόγου για τη διαρκή και αναίτια στοχοποίησή του, τονίζοντας ότι τα όρια ανοχής του δικηγορικού σώματος τείνουν πλέον να εξαντληθούν και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να ενεργήσουν συνετά και υπεύθυνα.

Τέλος ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει ότι ο ΔΣΑ έχει ήδη ζητήσει τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική και σύννομη διευθέτηση του ζητήματος.

Διαβάστε (εδώ) την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών...