Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ':«Θανάσιμη απειλή» ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός,που θέλει να πάρει την εξουσία...

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κάλεσε Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή να εξαλείψουν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως «θανάσιμη απειλή».

Σύμφωνα με τον Πάπα, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Βηρυτό, αυτός ο φονταμενταλισμός θλίβει όλες τις θρησκευτικές κοινότητες και αρνείται την κοινή κοσμική ζωή, που χαρακτήριζε χώρες όπως ο Λίβανος.

 Ο φονταμενταλισμός (γεννήθηκε μέσα στους κόλπους του προτεσταντισμού(βλέπε εδώ) και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες ομολογίες) θέλει να πάρει την εξουσία, μερικές φορές με τη βία στη συνείδηση του καθενός και στη θρησκεία για πολιτικούς λόγους, προειδοποίησε.
«Απευθύνω επείγουσα έκκληση σε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες, Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους της περιοχής, για να επιδιώξουν με το παράδειγμά τους και τη διδασκαλία τους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη αυτής της απειλής που πλήττει αδιακρίτως και θανατηφόρα τους πιστούς όλων των θρησκειών.
Το να χρησιμοποιούμε λέξεις από τις ιερές Γραφές ή το όνομα του Θεού για να δικαιολογήσουμε τα συμφέροντά μας, τις πολιτικές μας ή τις βιαιότητές μας, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό αδίκημα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πάπα, οι οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες, η ικανότητα χειραγώγησης από ορισμένους και μια ελλιπής κατανόηση της θρησκείας, μεταξύ άλλων, δημιουργούν το λίκνο του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Απόψε, ο Πάπας Βενέδικτος υπέγραψε στον Αγιο Παύλο της Αρίσα την αποστολική Παραίνεση, ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για τους επισκόπους της Ανατολής. Το κείμενο αυτό επιμένει στην προγονική παρουσία των Χριστιανών ως αναπόσπαστου τμήματος της Μέσης Ανατολής, σε μια υγιή λαϊκότητα, στην απόρριψη της βίας, τη βούληση για την καταπολέμηση των στρατηγικών που αποβλέπουν σε μια Μέση Ανατολή μονόχρωμη, στη διαφανή διαχείριση των Οικονομικών των εκκλησιών και στην υποδοχή των χριστιανών προσφύγων και των μεταναστών.