Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η Γαλλία στέλνει τους Άθικτους στα Όσκαρ

Η ταινία-φαινόμενο "Άθικτοι" (Intouchables) των Olivier Nakache και Eric Toledano, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Γαλλία για το Όσκαρ στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, έχει εισπράξεις μέχρι σήμερα 12 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office.
Δείτε το trailer της ταινίας (εδώ)

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Philippe (François Cluzet), ενός πλούσιου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Driss (Omar Sy), τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Το "The Artist" του Michel Hazanavicius που κέρδισε πέντε Όσκαρ, είχε συνολικές εισπράξεις στη Βόρεια Αμερική περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια, μέσα σε 30 εβδομάδες.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι "Άθικτοι" θα ξεπεράσουν κατά πολύ το "The Artist" σε εισπράξεις όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Βέβαια η ταινία "Άθικτοι" δεν θα διαγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες, παρά μόνο σε αυτή της ξενόγλωσσης ταινίας, ελπίζοντας πως θα επιλεγεί από την Ακαδημία ως υποψήφια ταινία.

Η Ακαδημία θα ανακοινώσει στις 10 Ιανουαρίου τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, πέντε ημέρες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί, προκειμένου να γίνουν περισσότερες προβολές των ταινιών για το κοινό.  

Την τελευταία φορά που η Γαλλία κέρδισε Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας ήταν το 1993 με την "Ινδοκίνα" (Indokina) του Regis Wargnier, με πρωταγωνίστρια της Catherine Deneuve, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας. Έχασε όμως από την Emma Thompson και το "Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ" (Howards End).


                       Η 85η τελετή απονομής θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2013.