Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«κ. Σαμαρά σταματήστε...,έστω και τώρα».

Έκκληση με ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς απευθύνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρήστος Σπίρτζης αξιώνοντας την έξοδο από την εξαθλίωση των Μηχανικών.


Η επιστολή έχει αποδέκτες τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο, Π. Καμμένο Φ. Κουβέλη και Α. Παπαρήγα.




«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για τη σημερινή τραγική κατάσταση των Μηχανικών και του Τεχνικού Κόσμου σε όλο το φάσμα της εργασιακής τους ενασχόλησης.

Απευθύνομαι σε εσάς, για να αναδείξω όχι μόνο τον παραλογισμό και την κοινωνική αδικία των οριζόντιων μέτρων, αλλά και την τεχνοκρατική ανεπάρκεια ή και την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης συμφερόντων όσων τα εισηγούνται.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες Μηχανικοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους και στην κάλυψη των παγίων ασφαλιστικών εισφορών τους», εξηγεί ο κ. Σπίρτζης και συνεχίζει:

(…)

Δεκάδες αιτήσεις διαγραφής κατατίθενται εβδομαδιαία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, λόγω αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, νέοι Συνάδελφοι δεν εγγράφονται, ενώ η καθημερινή διατύπωση του αδιεξόδου των Μηχανικών δείχνει την εξαθλίωση που βιώνουμε.

Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά στην εφαρμογή της αντισυνταγματικής διάταξης, για υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία. Διάταξη που είχε καταγγείλει η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ και είχαν καταψηφίσει. Στόχος αποτελεί η κάλυψη ταμειακών αναγκών άλλων ασφαλιστικών Φορέων.

(…)

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σήμερα ο κ. Στουρνάρας, ως Υπουργός, πάλι οριζόντια καταργεί το αφορολόγητο, διατηρώντας σχεδόν μηδενική την αιτιολόγηση των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτή η παρανοϊκή πολιτική έχει ήδη πετύχει τον σκοπό της:

• μας εξαθλίωσε, μας ξενιτεύει, μας περιθωριοποιεί.

• Τα δήθεν επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας απέτυχαν στην πράξη. Η μόνη επιτυχής «ανταγωνιστικότητα» είναι η εξαγωγή επιστημόνων σε χαμηλές τιμές στο εξωτερικό.

(…)

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι και κυρία Γενική Γραμματέα

(…)

Απευθυνόμαστε σε εσάς, για να σταματήσετε, έστω και τώρα,

• με την κοινωνική συνοχή ήδη κατεστραμμένη,

• με τον τεχνικό κόσμο σε απόγνωση,

• με τα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία σε πτώχευση,

• με τα εργοτάξια κλειστά,

• με ανύπαρκτο σχέδιο ανάπτυξης και

• κυρίως με επιστήμονες που χάνουν καθημερινά την προσωπική τους αξιοπρέπεια και την οικογενειακή τους γαλήνη,

να σταματήσετε μια πολιτική απορρύθμισης των θεσμών του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας, του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου.

Να σταματήσετε τη θεώρηση της πολιτικής που θέλει τον Πολίτη εχθρό και όχι σύμμαχο.

Να σταματήσετε τον δογματισμό των Υπουργών και στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, να θεωρούν εχθρό τις παραγωγικές δυνάμεις και να πριμοδοτούν, ακόμη και σήμερα, τις μεταπρατικές δυνάμεις.

Να σταματήσετε την ασυδοσία και την αδιαφάνεια του τραπεζικού συστήματος, θέτοντας, επιτέλους, κανόνες λειτουργίας και διαφάνειας...».