Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Εργαζόμενοι ναυπηγείων "πολιορκούν" το υπουργείο Άμυνας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά .

Τα σωματεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν κλείσει αυτή την ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ομάδα εργαζομένων προσπάθησαν να σηκώσουν το ρολό ασφαλείας της πύλης, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Ζητούν δε να συναντηθούν με τον υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δεδουλευμένα τους,καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και όλων των άλλων ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καλούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας «να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής να προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς» και σε συντονισμό και κοινή δράση «να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε εφαλτήριο αγώνα».

Αυτά θέτει η Συντονιστική Επιτροπή ως βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη να σηκώσουν πραγματικά το ανάστημά τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης που για τα κέρδη των μονοπωλίων διαλύει έναν ολόκληρο κλάδο, απαξιώνει παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια.

Με το κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θέτει και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά απέναντι στις ευθύνες τους, να δώσουν απάντηση και στην τακτική των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου τους ΤΡΙΑΙΝΑ, οι οποίες - ευθυγραμμισμένες με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας - με τη μορφή των κινητοποιήσεων που επιλέγουν, την καλλιέργεια αυταπατών για δήθεν δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα καταβληθούν κανονικά οι μισθοί, οδηγούν στον εκφυλισμό τον αγώνα και κατά συνέπεια στην ηττοπάθεια τους εργαζόμενους.