Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Συνέλαβαν τους δασκάλους Θανάση Αγαπητό και Ηλία Σμήλιο

Σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και λίγο αργότερα το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συνέλαβαν δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες συλλήψεις.
Ο Θανάσης Αγαπητός, γνωστός αγωνιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που κινήθηκε απειλητικά κατά του προξένου. Την ίδια κατηγορία έχει και ο Ηλίας Σμήλιος επίσης μέλος των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών ΠΕ και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δεκάδες άλλοι πολίτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συμμετείχε στη 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.

Πρόκειται για τρομοκρατική σύλληψη που στοχεύει στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός εργαζόμενος κάνει τη δουλειά τριών Ελλήνων.

Ήδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι Παρεμβάσεις Π.Ε. , οι Παρεμβάσεις Δ.Ε., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλοι φορείς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις συναδέλφων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από το κτίριο στη Δ.Ε.Θ. όπου πραγματοποιούνταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα ότι "είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει "τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών των ΟΤΑ, και όχι μόνο, λόγω της συμμετοχής τους στην χθεσινή παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός, συνδικαλιστής στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ".

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει πως εγκληματίες δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, που εξεγείρονται και στέλνουν μήνυμα αξιοπρέπειας προς όλο το λαό, εγκληματική είναι η πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει "την τρομοκρατική σύλληψη των τριών εργαζομένων από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της φτώχειας, της υποτέλειας και της καταστολής" και ζητάει "την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ... Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν".