Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Εισαγγελική δίωξη ενταντίον της τέχνης! Καθ' υπόδειξη και μήνυση του Σεραφείμ κατά των συντελεστών του Corpus Cristi

Ποινική δίωξη εναντίον των συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης Corpus Christi ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, έπειτα από μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi» είναι καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση....                          Η παράσταση διεκόπη το Νοέμβριο μετά από  αυτοδικίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής,έξω από το θέατρο και μπαράζ διαμαρτυριών από κληρικούς, υπερσυντηρητικές ομάδες,όπως η  νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κλπ.  
Ο σκηνοθέτης του έργου δήλωσε στο Reuters ότι έχει σοκαριστεί που η εισαγγελία προτίμησε να ασκήσει διώξεις εναντίον του αντί να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και όλους όσους ευθύνονται για την χρεωκοπία της Ελλάδας.
«Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταληστέψει την χώρα και δεν είναι στη φυλακή και ο εισαγγελέας στρέφεται ενταντίον της τέχνης», δήλωσε ο Λαέρτης Βασιλείου.
Αν κριθούν ένοχοι, ο Βασιλείου και οι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης αρκετών μηνών. Δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.