Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτή είναι η "μοίρα ασφαλείας" ή συντομογραφικά SS για την Πελοπόννησο!

 Επειδή σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας...

Είναι ευκαιρία για "πολιτικό πλιάτσικο",από τον Τατούλη...
« ...την ίδια στιγμή (λέει ο περιφερειάρχης) οι Περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περιφερειακές οικονομίες και να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον.»

Αυτή είναι η "μοίρα ασφαλείας" ή συντομογραφικά SS για την Πελοπόννησο!
                                     Οικονομία κάνε...
« Πέραν τούτου για την ανατροπή του face loss της χώρας η κεντρική κυβέρνηση θα έπρεπε να δαπανήσει τεράστια ποσά για επενδύσεις, τα οποία δεν διαθέτει, σε αντίθεση με τις Περιφέρειες, οι οποίες μπορούν να βγουν επιθετικά στη διεθνή κοινότητα και να το πράξουν με πολύ μικρότερο κόστος.»

Ο Οίκος Τατούλη φροντίζει για σας,χωρίς εσάς,κάθε λεπτομέρεια...
Με "Συνέδριο  της μπιραρίας" και θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον – Προοπτικές για την Ανάπτυξη»,που διοργάνωσε  στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη,στις 1 και 2 Νοέμβρη με το γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα,την αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής επιτροπής και την "σφραγιδα" της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της περιφέρειας το «
Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών»,έτσι το ονόμασαν,απευθυνόταν προς τους αρμόδιους φορείς, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση,τις ενώσεις πολιτών,τον τύπο και τα ΜΜΕ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο...Πλην φυσικά του ΚΚΕ,που για τον κύριο περιφερειάρχη,ενδεχομένως,βρίσκεται στην παρανομία!...
             Όσο ο Τατούλης  "Κρατά το κλειδί των αποφάσεων"...
Ο αυστηρότατος έλεγχος και ενίοτε η απαγόρευση έκφρασης πολιτών,με διαφορετική προσέγγιση επιβάλλεται... 
Όταν μάλιστα αυτός ο λόγος εκπορεύεται από κομμουνιστές,υπάρχει θέμα face loss του Τατούλη...
                   
          Με τέτοια πράγματα δεν παίζει ο κύριος περιφερειάρχης!
Προτάσσει την γνώριμη σ' αυτόν φασιστική αντίληψη...
Όπου η μεγαλοστομία με δημαγωγική αναφορά στα δήθεν επιτεύγματά του,αλλά και η πρεμούρα για μπίζνες,"πνίγει" όποια άλλη φωνή,που δυνητικά,μπορεί να του σταθεί εμπόδιο...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το Συνέδριο για την Ενέργεια και το Περιβάλλον
Ο αποκλεισμός του εκπροσώπου του ΚΚΕ από τους ομιλητές του Συνεδρίου , που διοργάνωσε το γραφείο της ΕΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 1 Νοέμβρη με θέμα  «Ενέργεια και Περιβάλλον- Προοπτικές για την ανάπτυξη» , δεν είναι τυχαίος .
Επιβεβαιώνει πως  τα ευρωπαϊκά μονοπώλια  και οι πολιτικοί τους υπηρέτες στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου επιλέγουν προνομιακούς συνομιλητές  όπως τους εκπροσώπους της ΝΔ, των Οικολόγων Πράσινων, του ΣΥΡΙΖΑ , του ΛΑΟΣ ,που οι θέσεις των κομμάτων τους εναρμονίζονται με τις στρατηγικές τους επιλογές , στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα της ενέργειας,   για ξεπούλημα και παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και της Πελοποννήσου, της γης, των ορεινών όγκων της, των θαλασσών  και των νησιών της, με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Στερούν το δικαίωμα στην πληροφόρηση από το λαό σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενέργεια και το περιβάλλον,  επειδή αυτές βρίσκονται στον αντίποδα  της πολιτικής της ΕΕ και των ευρωκομμάτων της, αποκαλύπτουν τις καταστροφικές  συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους στον κλάδο , για τα λαϊκά νοικοκυριά, για το περιβάλλον  η παράδοση του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στα μονοπώλια.  
Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν την φιλολαϊκή προοπτική , την δυνατότητα να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό  και όχι εμπόρευμα με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την επιβολή της κοινωνικής ιδιοκτησίας τους για την κατανομή τους με κεντρικό σχεδιασμό, με την δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας .

Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί φθηνή λαϊκή κατανάλωση,  μόνιμη σταθερή δουλειά με ασφάλεια , αξιοποίηση των εγχώριων πηγών της χώρας , η συστηματική έρευνα για νέες πηγές , η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της , η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Καμιά «πράσινη πρόταση» δεν μπορεί να μεταμορφώσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του καπιταλισμού, να τον απαλλάξει  από την άναρχη ανάπτυξη και από τις κρίσεις του που εξαθλιώνουν το λαό και καταστρέφουν το περιβάλλον.
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να βγάλει τα συμπεράσματα  του , να παλέψει για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, για  κατάργηση του "πράσινου" τέλους ΑΠΕ , για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλεια , για την προστασία των ενεργειακών αποθεμάτων και δυνατοτήτων της χώρας από την ληστρική εκμετάλλευση των μονοπωλίων .
Να δώσει προοπτική στον αγώνα του για ενέργεια κοινωνικό αγαθό με αποδέσμευση από την ΕΕ , μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.