Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλέκα Παπαρήγα:Στο χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η εχθρική στόχευση των κυβερνητικών μέτρων

 Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.
«Είναι ολοφάνερο ότι και στον χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η αδικία και η εχθρική στόχευση του μέτρου που λέγεται απελευθέρωση επαγγελμάτων, απελευθέρωση υπηρεσιών με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων θα αναγκαστεί να βρεθεί και έξω από το επάγγελμα. 
Και αυτό ανεξάρτητα από την κρίση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης, απ' τη στιγμή που στόχος είναι όλη η δικηγορική ύλη να συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων μεγάλων εταιριών, οι οποίες συνδέονται με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ.
Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των δικηγόρων είτε είναι μισθωτοί, είτε αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα που έχουν σχέση πέρα από το εισόδημά τους, με το ασφαλιστικό αφού τα Ταμεία Υγείας κλπ γκρεμίζονται μέσα σ' αυτή τη γνωστή διαδικασία που λέγεται ΕΟΠΥΥ.

Επιβεβαιώσαμε στους αντιπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στην εξαθλίωση και θα υπερασπιστούμε και εκείνους που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθούν σε πολύ άσχημη μοίρα.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μέλλον μπροστά τους να είναι δικηγόροι, σε μεσαίες, νεότερες και πολύ νεαρές ηλικίες.

Θεωρούμε ότι και ο χώρος των δικηγόρων πρέπει να συντονίζεται και με τους άλλους εργαζόμενους παίρνοντας υπόψη ότι κάθε κλάδος βεβαίως έχει τα ιδιαίτερα αιτήματα, αλλά ο εχθρός και η επίθεση έχει ενιαία χαρακτηριστικά.»

Διαβάστε εδώ:Δελτίο τύπου της ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας