Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια, Σαξώνη

Ισόβια ποινή κάθειρξης για Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Στον διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμά Γκόλα επέβαλε ποινή 15 ετών και 12 ετών στον έτερο διευθυντή Γεώργιο Γκαϊτατζή

Νωρίτερα, ο πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη Ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίζει μόνο για τους δύο διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας.

 Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να αναγνωριστούν για όλους τους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και για τον Παναγιώτη Σαξώνη επιπλέον το ελαφρυντικό ότι ήταν ο άνθρωπος κλειδί για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο.
Μετά την απόρρριψη των ελαφρυντικών από τον πρόεδρο, ο εισαγγελέας πρότεινε ως ποινές ισόβια κάθειρξη για τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη, 17 χρόνια κάθειρξη για τον έναν διεθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμά Γκόλα και 12 χρόνια για τον έτερο διευθυντή Γεώργιο Γκαϊτατζή.

Ο πρόεδρος της έδρας Γιώργος Αποστολάκης ανακοίνωσε την αθώωση των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, Θ. Αθανάσαρο και Αν. Γερογιάννη.

Αθώοι κρίθηκαν και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας.