Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΣΥΡΙΖΑ:Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ -«Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης»
Μετά τις αλλεπάλληλες και προκλητικές διώξεις κατά του Μενέλαου Εξίογλου, του Νίκου Καρανίκα και του Μπάμπη Ακριβόπουλου, καθώς και την κλήση του 47χρονου πλέον Δ. Σωτηρόπουλου για να δικαστεί από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (αν και ως τρίτεκνος δεν είναι πλέον υπόχρεος στράτευσης εδώ και πολλά χρόνια !!) για δίωξη που του είχε ασκηθεί το 1994 (!!), είναι προφανές ότι η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει και στην περίπτωση των αντιρρησιών συνείδησης τη στροφή στην αυταρχική ατζέντα της Άκρας Δεξιάς.

Πρόσχημα για τις συνεχείς διώξεις των αντιρρησιών αποτελεί το απαράδεκτο γεγονός ότι το αδίκημα της ανυποταξίας θεωρείται “διαρκές έγκλημα”.
Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει την σύλληψη, κράτηση και δίκη του αντιρρησία συνείδησης Χαράλαμπου Ακριβόπουλου.(διαβάστε εδώ)
Αυτές οι συνεχείς διώξεις πολιτών που έχουν προηγουμένως ήδη καταδικασθεί ή αθωωθεί για την ίδια πράξη, δηλαδή την ανυποταξία, παραβιάζει κατάφωρα το Άρθρο 14 παρ. 7 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Επίσης, πρέπει να καταστεί σαφές ότι αποτελεί εξόχως αντιδημοκρατική πολιτική και θεσμική πρακτική η εκδίκαση των αντιρρησιών συνείδησης από στρατοδικεία και όχι από πολιτικά δικαστήρια, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει ήδη κρίνει ότι αυτή παραβιάζει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη (Άρθρο 6 της ΕΣΔΑ).

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις διώξεις και κάθε διάκριση σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης.

Διαβάστε εδώ:Η δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης του Μπάμπη Ακριβόπουλου...