Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Επαναπατρίζει στοιχεία από Κύπρο η ρωσική Rosneft

Ο ρωσικός κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε μέσω της πρόσφατης εξαγοράς της TNK-BP που είναι εγγεγραμμένα σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.
«Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους σε υπεράκτιες ζώνες, θα εγγράψουμε εκ νέου όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας στη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν στους δημοσιογράφους.
Η Rosneft έγινε η κορυφαία εισηγμένη εταιρία πετρελαίου στον κόσμο μετά την ολοκλήρωση της Πέμπτης της συμφωνίας ύψους $56 δισεκατομμυρίων για την αγορά του υπόλοιπου ποσοστού της BP στην εταιρεία πετραλαίου TNK-BP.
Νωρίτερα φέτος είχε αγοράσει το ποσοστό της Ρωσίας στην εταιρεία.
Εκτός από την Κύπρο, η TNK-BP είχε επίσης καταχωρημένα περιουσιακά στοιχεία στην Καραϊβική.
Ο κ. Σέτσιν είπε ότι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία θα οδηγήσει στην καταβολή υψηλότερων φόρων από την Rosneft και μεγαλύτερων πληρωμών μερισμάτων στο κράτος.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως πολλές ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν την Κύπρο για να επωφεληθούν από την ευνοϊκή φορολογική νομοθεσία που υπάρχει εκεί.
πηγή: Sigma Live
Διαβάστε: Μεντβιέντεφ: Δύσκολες οι προτάσεις για φυσικό αέριο...