Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κόρινθος, 3 Απρίλη 2003. Ποτέ δεν μας είπαν σε ποιον «τρομοκράτη» οφείλεται ο τρόμος αυτός...

Κόρινθος, 3 Απρίλη 2003. Στο εργοστάσιο της Σωληνουργείας εκρήγνυνται φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου με συνέπεια τον θάνατο έξι εργατών και τον τραυματισμό άλλων τριών.
Στο τέλος του 2007, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου έκρινε αθώους τον διευθυντή και τους υπευθύνους της εταιρείας «Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.» .
 Οι επιθεωρητές εργασίας τότε είχαν μιλήσει για έναν «απαράδεκτο χώρο εργασίας», εντός του οποίου είχαν ήδη συμβεί, μεταξύ 2000-2003, 18 μικρότερα ατυχήματα.
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ήρθε να επιβεβαιώσει την αρχική εκτίμηση.
Αιτίες του κακού, η απουσία βαλβίδας αντεπιστροφής (έγινε αναρρόφηση φλόγας και καυσίμου από το εργαλείο κοπής στη φιάλη ασετιλίνης), η μη επαρκής ειδίκευση των εργαζομένων (κατ’ άλλους ήταν ειδικευμένοι, αλλά είχαν δηλωθεί ως ανειδίκευτοι), τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας (παλιά τεχνολογία, κακή διάταξη των τεχνιτών στον χώρο, απουσία ζωνών ειδικού κινδύνου, ελλιπής διαχείριση ασφαλείας των βιομηχανικών αερίων).
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής...
Αυτή η βιομηχανία μετεγκαταστάθηκε στη Θίσβη και λειτουργεί
ανενόχλητη...

Άγνωστη λέξη ο συνδικαλισμός...
Τα χρόνια περάσαν,κυβερνήσεις άλλαξαν,τοπικοί εργατοπατέρες και λοιποί πολιτικοί εργολάβοι που διαχειρίστηκαν το «δίκιο του εργάτη»,με δάκρυα για το μεροκάματο του τρόμου...Ποτέ δεν μας είπαν σε ποιον «τρομοκράτη» οφείλεται ο τρόμος αυτός...
Ξεχάσαν να μας πουν το ονοματεπώνυμο και ποιοι του «έστρωσαν το χαλί» τότε στο αρχαίο λιμάνι Λεχαίου...
Ίσως για αυτό,ως αντίδωρο,το ίδρυμα τους ευνόησε να στήσουν πολιτικές καριέρες που τώρα διευκολύνουν,στον ίδιο χώρο,τους ίδιους «τρομοκράτες - επενδύτες» να απολαύσουν τον θρίαμβο της ανομίας τους με  επιθετικά και επικίνδυνα Mall που θα «σκοτώσουν» εμπόρους αυτή τη φορά,,πάλι για την επί πλέον κονόμα...

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου λέει αλήθειες που καίνε (διαβαστε εδω):«Αν έπρεπε να μπω στη συζήτηση για το ποιος στέκεται απέναντι στην ίδρυση του εμπορικού αυτού κέντρου, θα σας έλεγα ότι νιώθουμε πραγματικά μόνοι και κατά μίαν έννοια Δον Κιχώτες.
 Βλέπετε, όταν το θέμα ήρθε στο προσκήνιο, πολλοί "επαναστάτησαν", χύθηκε άφθονο μελάνι, ελέχθησαν καυτά λόγια.
Το σχέδιο όμως συνεχίστηκε και συνεχίζεται απρόσκοπτα. Τώρα πια με τις ευλογίες αρκετών, που παλιότερα ήταν αντίθετοι.
 Σήμερα έχουμε μείνει μόνο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Κορινθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, να πολεμάμε για να μην κλείσουν εκατοντάδες καταστήματα στο νομό και πολύ περισσότερα στην ευρύτερη περιοχή και να μη μείνουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι »