Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Φαντάσου την πόλη - Κόρινθος 2013» ...Ανάπτυξη κατά φαντασίαν!

 Τον Ιούνιο 2013 πραγματοποιείται και στην Κόρινθο,στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς, η έκθεση «Φαντάσου την πόλη - Κόρινθος 2013»
Η έκθεση που από τους διοργανωτές προμοτάρεται ως έκφραση πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικής παρέμβασης αποτελεί ερευνητικό εργαλείο γύρω από θεματικούς άξονες όπως ο συμμετοχικός σχεδιασμός,η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη,η προσέλκυση επενδυτών και επιχειρήσεων,η αξιολόγηση διαδικασιών marketing & branding που καθορίζουν την στρατηγική προβολή και ταυτότητα των πόλεων σε επίπεδο περιφέρειας...
Διαβάστε εδώ:Πιλοτική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Την κεντρική ευθύνη και επιμέλεια του project ,για όλη την Ελλάδα, έχει η ομάδα συντονισμού Imagine the City ,ενώ η νομική μορφή καθορίζεται ανάλογα με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς ( ΜΚΟ ή Εταιρείες) που θεσπίζονται ως leader δράσης ή έργου....
Ως διοργανώτρια  της έκθεσης στην Κόρινθο
αναφέρεται η ομάδα «Δίολκοι»,
που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες-μηχανικούς
κ.κ. Γρίσπο, Θεοδωρόπουλο και Δεληγιάννη. 
Tα μέλη του συνεργατικού σχηματισμού που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει τα projects Imagine The City σχεδίασαν την πρόταση με τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0 / POLITEIA 2.0»
Το «Politeia 2.0 – Democracy re-born» είναι μια πρόταση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας.
Η ομάδα τονίζει την άμεση ανάγκη ρευστοποίησης του συμβολικού κεφαλαίου της χώρας και ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς με τρόπο σύγχρονο, άμεσο και χρήσιμο για τη διεθνή κοινότητα, μέσα από καινοτόμες διαδικασίες και σύγχρονες τεχνολογίες...

Η πρόταση καταλήγει στην ανάγκη ανάπτυξης μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα συντονίζει:
- Την ανάπτυξη δικτύου ατόμων, φορέων και εταιριών εντός και εκτός Ελλάδος που θα συμμετέχουν στην ‘επανεφεύρεση της Δημοκρατίας’ και θα ασπαστούν το όραμα μιας ‘πολιτείας δεύτερης γενιάς’.
Η «POLITEIA 2.0» απέσπασε το βραβείο (δείτε εδώ) στην τελική φάση του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29.11.2012 στο συνεδριακό κέντρο Abbaye de Neumünster στο Λουξεμβούργο...
Η πλατφόρμα www.politeia2.com και η σχετική καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης “Πολίτες 2.0” (Πολίτες 2ης γενιάς) προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2013, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος του Πολίτη.
Φαντασία μου πλανεύτρα ...
 Το «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Δημοτική Αγορά Κορίνθου.