Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ο κύριος Τρούμαν έγινε ροζ!

Το πιο μισητό άγαλμα...Το άγαλμα που έχει γίνει στόχος αμέτρητων  επιθέσεων  μεταξύ των οποίων και τεσσάρων βομβιστικών έγινε ροζ!
Ετσι έστω και για λίγο, γιατί σίγουρα ο δήμος θα σπεύσει, οι Αθηναίοι και όχι μόνο...θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη νέα εικαστική παρέμβαση πάνω στο πλέον μισητό άγαλμα της πόλης τους. 

Πρόκειται για το άγαλμα του 33ου αμερικανού Προέδρου Χάρυ Τρούμαν, το οποίο βρίσκεται στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι.
Τα βάσανα του αγάλματος ξεκίνησαν από τη στιγμή της τοποθέτησής του τον Μάρτιο του 1963 και αυτό επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη του Δήμου Αθηναίων.
Όμως και το ίδιο το πρόσωπο,του Τρούμαν ,συνδέθηκε από τον καιρό του εμφυλίου ως και την χούντα με την Αμερικανική επιρροή, οπότε το άγαλμα θεωρήθηκε (και θεωρείται) από πολλούς ως διπλή προσβολή προς τον ελληνικό λαό.  
Μέσα στην χούντα έγινε στόχος δύο βομβιστικών επιθέσεων, η δεύτερη μάλιστα το 1971 είχε θύμα και έναν αστυνομικό.
Τον Μάρτιο του 1986, ισχυρή ωρολογιακή βόμβα σώριασε τον ανδριάντα στην πλατεία. Τα στελέχη της ΑΧΕΠΑ ζήτησαν επισκευή και άμεση επανατοποθέτηση, ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Μπέης πρότεινε αντί του Τρούμαν τον Αβραάμ Λίνκολν, τελικά κέρδισε ο Τρούμαν.
Ενα χρόνο μετά ο ΕΛΑ ανατίναξε το άγαλμα και το έβαψε με κόκκινη μπογιά. 
Το 1997 τα πόδια του αγάλματος πριονίστηκαν, με αποτέλεσμα να σωριαστεί ξανά στην πλατεία. Επανατοποθετήθηκε στη θέση του το 1999 όταν μας επισκέφθηκε ο Κλίντον.
Το 2007, στη διάρκεια αντιαμερικανικής πορείας, το άγαλμα τραβήχτηκε με σχοινιά και «έφαγε χώμα» για τρίτη  φορά.

Αδηλο τι θα περάσει ακόμα, γεγονός πάντως είναι πως ο Χάρι Τρούμαν και η πόλη των Αθηνών δεν πρόκειται να τα βρουν ποτέ μεταξύ τους