Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η "ΡΟΖΑ" πάει ΛΟΥΤΡΑΚΙ...

Η «ΡΟΖΑ»... Την ταραχώδη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ παρουσιάζει το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» σε μια μοναδική παράσταση, το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Λουτράκι ,στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.
Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής μιας γυναίκας από τις σημαντικότερες στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή. 
 Στο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ, η Μαίρη Ραζή.


 Η Ρόζα Εσκενάζυ μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών που έβγαλε η Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού.  
Ο Παναγιώτης Μέντης με την άρτια γραφή του παρουσιάζει σκηνές που διαδέχονται αβίαστα η μία την άλλη και καταστάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον θεατή.
Η Ρόζα είναι μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα που έζησε 97 χρόνια.
Ένα ατίθασο πλάσμα, αντράκι στη συμπεριφορά, ένας μύθος με ταραχώδη ζωή.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας «Το χαρικλάκι», «Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές», « Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Μπαμπέσα» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.
Ο Παναγιώτης Μέντης- ηθοποιός και συγγραφέας- είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου.
Έχει βραβευθεί δύο φορές με κρατικό βραβείο για τα έργα του «Playmobil» και «Άννα είπα».
Επίσης, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Ωνάση για τα θεατρικά του έργα «SAVE» και «Ξένοι». Τα έργο «Ρόζα Εσκενάζυ» είναι από τα τελευταία του.


Δείτε (εδώ) το Δελτίο Τύπου για την Παράσταση «ΡΟΖΑ» στο Λουτράκι