Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Φαβορί και αουτσάιντερ,στον αστερισμό της προεκλογικής περιόδου,στο Κιάτο.

Βράδυ Παρασκευής,στη πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο,πολίτες της πόλης,αυτοδιοικητικοί άρχοντες,κάποια  ψιλολαμόγια και λοιποί παρατρεχάμενοι κομματάρχιδες...συμμετέχουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην μαζική διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΕΡΤ.,που διοργάνωσε το ΕΝ.Α.ΜΕΤΩ.ΠΟ. με «εθελοντές » του ΣΥΡΙΖΑ…και την ευγενική αρωγή του δημάρχου  Σικυωνίων.
Βοηθούντος και του καιρού η πλατεία σχεδόν γέμισε από κόσμο...
Ήταν μια ωραία πολιτική εκδήλωση,με τον δημοκρατικό πλουραλισμό εν δράσει ... να εξ-απλώνεται  από το δικαίωμα σε μια ελεύθερη και ουσιαστική ενημέρωση...μέχρι το πως θα μπορέσουν οι «νοικοκυραίοι»,με τη βοήθεια γνωστού Κορίνθιου νομικού συμπαραστάτη,να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους δημιούργησε η τρόικα!.
Δεν έλειψαν βεβαίως και τα παραπολιτικά πηγαδάκια,που έδωσαν «τροφη» για σχόλια...υπενθυμίζοντάς μας ότι οι δημοτικοί μας άρχοντες ήδη ζούνε στον αστερισμό της προεκλογικής περιόδου,των δημοτικών εκλογών.
Με αυτές θα ασχοληθούμε παρακάτω - με χιουμοριστική διάθεση - κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία της δημοτικής αρχής και στα κεντρικά πρόσωπα που έχουν αυτοδιοικητικούς ρόλους ή καταγράφονται ως λαγοί ή φαβορί ή αουτσάιντερ στις επερχόμενες εκλογές...Στόχος δεν είναι να διερευνήσουμε πιθανές προθέσεις ή ενδεχομένως ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη,στο Κιάτο...άλλα δεν παίρνουμε και όρκο!

Στις προηγούμενες εκλογές η παρέα της Συμμαχίας Νέων Σικυωνίων έγραψε ιστορία ,χάριν κυρίως στο «κρυφό ταλέντο» του δημάρχου,που έχοντας εξασφαλίσει τον Τ"άσο" στο μανίκι του...κατάφερε να κάψει το «ισχυρό» χαρτί του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του Χωρέμη!...
                        ...Αγοράζοντας άχροα!!
 Άμα είναι όλα άγραφα κάτι θα βγει,σκέφτηκε ο πανούργος Φενεάτης,πρώην πασόκος και χωρίς κανείς να τον πάρει πρέφα...του βγήκανε τα «λιμά» και πήρε την παρτίδα !!

-Από τότε βέβαια έχει κυλίσει πολύ νερό στ' αυλάκι.... Στ’ αληθινά στα ψεύτικα παρατηρούνται έντονες πολιτικές μεταμορφώσεις  της παρέας της Συμμαχίας Νέων Σικυωνίων προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά,που δεν ξέρεις αν οφείλονται σε ιδεολογική κινητικότητα  ή σε πολιτικό αμοραλισμό

-Ο αδιόρθωτος παλιοπασόκος president  Τάσος κινδυνεύει να μπει σε αναγκαστική αποστρατεία. με τον εξόχως τιμητικό τίτλο «με το ζόρι πρόεδρος » ...διότι απεδείχθη άσσος στο να παραπλανεί τους «νέο-αριστερούς » δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, με συνέπεια αυτοί να ψηφίζουν  - χωρίς να καταλαβαίνουν -  ότι εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις  του γενειοφόρου σοφού της περιφέρειας Πελοποννήσου!

-Ο δημοφιλής  Βαγγέλης ως δρομέας ημιαντοχής  που είναι,με καλές πολιτικές επιδόσεις,άνετα θα μπορούσε - ως αουτσάιντερ - να κάνει την έκπληξη...αν δεν προκαλούσε  τον εκνευρισμό του κυρίου Βυτυνιώτη που «δίκαια» διαμαρτύρεται λέγοντας:
                            "Επιτέλους, μαζέψτε τον"  γαμώ την Παναχαϊκή μου!...
 * Ο Χάρης ξέρει πολύ καλά ότι τα  αουτσάιντερ ,στο Κιάτο,έχουν την παράδοση με το μέρος τους...

-Ο κύριος Ζαχαριάς,έχοντας καταλάβει ήδη της ζωής του το παιχνίδι,διατηρεί την σοβαρότητά του και τη πίστη του στη βοήθεια του Κυρίου... ελπίζοντας βάσιμα πως η τρίτη προσπάθεια μπορεί να είναι και  τυχερή.
Αρκεί βέβαια και αυτός ο χριστιανός -ο Χάρης ,με ταυτοφωνία να συμμετέχει στην αντιφωνική ψαλμωδία και όχι... τραγουδώντας ακαπέλα το « Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας...!
              *Αυτά βλέπει ο Ζαχαρόπουλος και σήμερα έβγαλε πολιτικό φιρμάνι για την ΕΡΤ!

- Ο Χωρέμης πήρε μια πίκρα από τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών,που ίσως  ως πολιτική ανάλυση τον αδικούν προσωπικά ,και έδωσε στο Σπανό δυο σπασμένες βέρες,που είχε αλλάξει με το ΠΑΣΟΚ...
Σήμερα,ο πρώην βουλευτής,εξασκεί την ιατρική επιστήμη, που πάντα ήταν η μεγάλη του αγάπη,έστω και αν κάποτε την απάτησε με την πολιτική!
 -Ο Κώστας που έμεινε ελεύθερος να βρει τα πατήματά του ως εν δυνάμει αρχηγός...τα βρήκε!
Τώρα γνωρίζοντας εξ επαγγέλματος να καλουπώνει  το μηχανεύεσθαι προ-ετοιμάζει συνδυασμό με άλλους συναδέλφους μηχανικούς,που και αυτοί μηχανεύονται διάφορα...ώστε να βγουν όλοι ωφελημένοι,όπως  τον παλιό καλό καιρό...
 
-Ο Σωτήρης που εκπροσωπεί την Λαϊκή Συσπείρωση - ως guest star ,συνεχίζει να αναδεικνύει την πολιτική ουσία του πράγματος,με επιλεκτικές εμφανίσεις στα δημοτικά συμβούλια.
Τον υπόλοιπο χρόνο του ονειρεύεται τη Λαϊκή Εξουσία...κάτω από ένα γέρο - πλάτανο,στο χωριό του κλεφταρματωλού καπετάνιου Χρίστου Ντουσιαϊτη ή Ντούσια...
                               Εξ ού και το  « Χαιρέτα μας τον πλάτανο...Σωτήρη  »!!

-Τελευταίο αφήσαμε τον Σπύρο που ως δήμαρχος απολαμβάνει ,παρέα με τον Μενούνο, το ουζάκι του,στην Μαρίνα του Κιάτου!
Τρώγοντας παστό τον Τσίρο και άλλους εκλεκτούς ουζομεζέδες που του τη βγαίνουν από αριστερά...
Κατά τ' άλλα ο δήμαρχος Σπύρος - σαν "αμερικανάκι" ,με το νέο του λουκ,«ερωτοτροπεί» γενικώς...και ειδικώς με τον ΣΥΡΙΖΑ!
                                                  ...γιατί έτσι γουστάρει!!
Υπόσχεται ο δήμαρχος Σπύρος,  "πράσσειν άλογα" και ότι άλλο θέλει το ενωτικό κοινωνικό μέτωπο και οι ΜΚΟ συμπαρατάξεις του,αρκεί να του «κάτσουν» με το αζημίωτο...
                    ..και ως ΕΝ.Α.ΜΕΤΩ.ΠΟ. τον ξαναβγάλουν δήμαρχο!!