Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγει η ΕΡΤ!!! Το ΣτΕ αναστέλλει προσωρινά την υπουργική απόφαση

                                Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ διέταξε το ΣτΕ
Να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 Με την απόφασή του, το ΣτΕ αναστέλλει την απόφαση για διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση επαναλειτουργία της, μέχρι τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
 Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ προσκομίσθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί και να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

 Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ. Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.

Σχόλια