Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κυριακή 20 Οκτώβρη:Ο "Γόρδιος Δεσμός" συμμετέχει στο θεματικό αφιέρωμα για τον Νίκο Καζαντζάκη,στη Νεμέα

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδονίων με την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Νεμέας σε συνέχεια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων για το 2013, τιμά τον  Νίκο Καζαντζάκη.
Το Κορινθιακό μουσικό σχήμα Γόρδιος Δεσμός συμμετέχει στο αφιέρωμα για τον μεγάλο Έλληνα, ερμηνεύοντας μελοποιημένα αποσπάσματα από τον ''Καπετάν Μιχάλη''
Ο πεζογράφος, ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, θεατρικός συγγραφέας και κυριότατα φιλόσοφος Νίκος Καζαντζάκης είναι ίσως ο πιο πολυδιαβασμένος νεοέλληνας συγγραφέας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Ο Καζαντζάκης στο πρόσωπο του Καπετάν Μιχάλη βλέπει όλους τους αγωνιστές της Κρήτης και όλους τους αγώνες για ελευθερία.
Θέλει μέσα από αυτό το μυθιστόρημα να μεταφέρει την ηρωική ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης και των επαναστάσεων για λευτεριά και ένωση.
Δεν θέλει να γράψει ιστορία, απλά θεματοποιεί την ιστορία για σκοπούς ιδεολογικούς.
Έτσι βλέπουμε ότι η ιστορία, δεν είναι τελικά πολύ μακριά από τη λογοτεχνία και τη μουσική...και ότι η διαχωριστική γραμμή που υπάρχει μεταξύ αυτών , ίσως να είναι απλά νοητή και να επιτρέπει μια «συγχώνευση».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο  πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του  Νικ. Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης.
Επίσης ,στην  εκδήλωση, θα χορέψει το χορευτικό της Ένωσης Κρητών Κορίνθου "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ" υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Ν. Δασκαλάκη με συνοδεία παραδοσιακής ζωντανής μουσικής, (λύρα Μ. Κατσούνας-λαούτο Χ. Ζαχαριουδάκης).