Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Εξ αριστερών της δεξιάς ορμώμενοι....Μανιφέστο για την "κεντροαριστερά" υπέγραψαν σήμερα 58 «προσωπικότητες»

 Διαβάσαμε σήμερα (εδώ) για τις 58 προσωπικότητες που υπογράφουν κείμενο-προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Προτείνουν την ίδρυση πολιτικού φορέα χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομματικών σχεδιασμών.
Θέλουν να ανασυγκροτήσουν την "κεντροαριστερά", λένε...
Αποκρύβοντας βέβαια τον πραγματικό σκοπό αυτής της κίνησης: την αναστήλωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου...
Διαβαστε την συνέντευξη του Βενιζέλου στην εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ»...
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απορρίπτει τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα θα διαγκωνιστούν για την πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά, υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλο βαθμό σαρξ εκ του σαρκός του ΠΑΣΟΚ»
Οι παρατάξεις είναι το ζητούμενο γι' αυτούς...
Γράφουν οι «πεφωτισμένες» αυτές «προσωπικότητες»: "Υπάρχουν στιγμές στην πορεία ενός έθνους που οι ιστορικές πολιτικές παρατάξεις είναι υποχρεωμένες να επαναθεμελιωθούν, να ορίσουν ξανά την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλιώς παρακμάζουν και εξαφανίζονται". 
Κίνηση δηλαδή όχι από το λαό για το λαό, αλλά από ενδότερα τμήματα της κεντροαριστεράς για τα κόμματα της κεντροαριστεράς.
"Στην κρίση - γράφουν οι προσωπικότητες - οι Έλληνες δεν είναι ούτε αμαρτωλοί ούτε θύματα. Είναι υπεύθυνοι και άτυχοι. Υπεύθυνοι για τις εθνικές ολιγωρίες, άτυχοι γιατί στη δύσκολη στιγμή βρήκαν απέναντι τους μια Ευρωπαϊκή Ένωση αιφνιδιασμένη, μυωπική, συντηρητική, διαιρεμένη και αναδιπλωμένη στους εθνικισμούς της". 
 Τσουβαλιάζουν  όλους τους Έλληνες (εφοπλιστές, εργάτες, οικοδόμους και βιομήχανους κα) χωρίς ταξικά κριτήρια...
Λες και κάποιος δεν κερδίζει απ' την κρίση! 
Λες και δεν βιώνουν τα λαϊκά στρώματα την κρίση...
Επιθυμούν έτσι να περάσουν στο λαό το αίσθημα ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για την  κρίση, είναι υπεύθυνος που ζει με μισθούς πείνας, που ζει στην ανεργία, που πληρώνει τα σπασμένα των μονοπωλιακών ομίλων.
Μπορεί να σεβόμαστε τις επαγγελματικές ιδιότητες αρκετών από αυτών που υπογράφουν το κείμενο, ως καθηγητών πανεπιστημίου, οικονομολόγων και διανοητών. Ο ρόλος τους όμως είναι αποπροσανατολιστικός ,για το λαό και τα κίνητρα τους εμφανώς σκοτεινά, με κύριο στόχο την αναστήλωση του καπιταλιστικού συστήματος. 
Βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα σε αυτές τις "πεφωτισμένες προσωπικότητες" βρίσκεται το όνομα της "εναλλακτικής διανοούμενης" Σώτης Τριανταφύλλου, ο τ.υπουργός οικονομικών επί Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο γυρολόγος της κεντροαριστεράς Νίκος Μπίστης, ο καθ. Χρήστος Ροζάκης (alter ego του Γ.Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ) και άλλοι...