Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ Vs ΝΔ :" Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή."

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον πρόλογο του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα ,που  υπογράφει ο εκ των ιδρυτικών στελεχών της «Ρόζα» Νίκος Γιαννόπουλος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. 
Στο βιβλίο με τίτλο "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη" ο Δ.Κουφοντίνας κάνει απολογισμό της πορείας του έπειτα από «40 χρόνια στο κίνημα» και παραθέτει λεπτομέρειες για την οργανωτική και επιχειρησιακή δράση της «17 Νοέμβρη». 
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, 'ξεπλένοντας' τον ίδιο και τις πράξεις του.
Η Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:Απαντώντας στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Πληροφορούμε την κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ' άλλα, καλή Σαρακοστή».
Σε γραπτή δήλωση προχώρησε και ο επιμελητής του βιβλίου του Δημ. Κουφοντίνα, Νικος Γιαννόπουλος διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωση:

"Σχετικά με το θόρυβο για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και τον πρόλογο που έκανα σε αυτό, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά, όπως και άλλα μέλη της, δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα κατάθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.

Με αυτή την έννοια, δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας".