Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Χρυσαυγίτικο... σόου στην ορκωμοσία Μπουτάρη

Σε κλίμα έντασης με χρυσαλήτικες κραυγές και ύβρεις... σε απάντηση στα συνθήματα των μελών αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης,σε μία συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αλλά και με σαφή υπαινιγμό κατά της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην αίθουσα με το Αστέρι του Δαβίδ στο στήθος. 
MhtafidisΌπως είχε γίνει γνωστό, είχε προγραμματιστεί να γίνει πρώτα πολιτικός όρκος και μετά θρησκευτικός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  Άνθιμου, αφού ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη" είχε ήδη ανακοινώσει, σε μία κίνηση πολιτικού χαρακτήρα, την αποχώρηση από την διαδικασία μετά τον πολιτικό όρκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του χρυσαυγίτη Αρτέμη Ματθαιόπουλου στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο Γιάννης Μπουτάρης και τα περισσότερα μέλη της Πρωτοβουλίας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μηταφίδη, Ιωαννίδου και Δελλή, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο. 
Η παράταξη "Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη"  του Τριαντάφυλλου  Μηταφίδη μετά τον πολιτικό όρκο αποχώρησε από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων, για να επιστρέψει αργότερα προκειμένου να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας υπέγραψε  ο χρυσαυγίτης βουλευτής  και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 
*Να υπενθυμίσουμε ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής  αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, έπειτα από βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.
Μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων,που παρευρίσκοντο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού,αποδοκίμασαν τον χρυσαυγίτη Αρτέμη Ματ...  «Φασίστα» ,καθώς  οι χρυσαλήτες  σχημάτιζαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Ματθαιόπουλο και τον συνόδευσαν μέχρι την έξοδο...