Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σκληρή κριτική και παραίτηση από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαφωνίες του σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως η διαπραγματευτική τακτική με τους δανειστές, η υποτίμηση της λειτουργίας του κόμματος, και οι αποφάσεις που οδήγησαν στις εκλογές, αποδίδει ο Τάσος Κορωνάκης την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τα μέλη Κεντρικής Επιτροπής.
Παράλληλα, οξύτατη είναι η κριτική που ασκεί και στην Αριστερή Πλατφόρμα και την μετεξέλιξή της σε κόμμα - την Λαική Ενότητα. 
Ειδικότερα για το θέμα των εκλογών ο κ. Κορωνάκης αναφέρει ότι η απόφαση αυτή, "χωρίς καμία ουσιαστική εσωκομματική διαδικασία, αγνόησε την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζοντας την υποτίμηση του κόμματος και στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις". 
Ως προς την προσωπική του στάση, αφού τονίζει ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κορωνάκης αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει τις διαφωνίες του στα όργανα, τόσο για τη γραμμή στην οποία κινήθηκε το κόμμα του, όσο και για την υποτίμηση της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι πάλεψε με κάθε τρόπο για την ενότητα του κόμματος, πιστεύοντας, όχι σε μια ενότητα κενή περιεχομένου, αλλά στην ενότητα που για πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν όλα αυτά τα χρόνια στον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου, ως όρος για την αλλαγή των συσχετισμών».