Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ο Σύριζα Κορινθίας για την τροπολογία Βορίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Βορίδης, τη μια μέρα μας λέει με τον πιο  «γλυκό» τρόπο, ότι η εφαρμογή του νόμου είναι αναγκαστική και ότι το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας και την επόμενη καταστρατηγεί ο ίδιος όχι μόνο το νόμο, αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που Υπουργός της ίδιας κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης είχε υπερασπιστεί και με επιτυχία δίκαια, ως διοριζόμενος δικηγόρος των 8 συνεταιρισμών. Οι Συνεταιρισμοί δήλωναν ότι τα οικονομικά και συνεταιριστικά τους συμφέροντα βλάπτονταν από τη συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης ΑΕΣ.

Ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, με εκπρόθεσμη τροπολογία στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καταργεί την εφαρμοστική  του νόμου 4384/2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 2915/139400/ 27.12.17 (ΦΕΚ 121/ 24.1.2018) την οποία το ΣτΕ θεωρεί νόμιμη, αποκρύπτοντας την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου από την Βουλή.

Διαγράφει τις Ανώνυμες Συνεταιριστικές Εταιρείες από το  Μητρώο Συνεταιρισμών, καταργώντας την άσκηση εποπτείας από το ΥΠΑΑΤ, χωρίς να νομοθετεί για αυτές μία νέα διαδικασία, τις μετατρέπει δηλαδή  σε απλές ανώνυμες εταιρείες,  με αποτέλεσμα η συνεταιριστική περιουσία, η οποία έχει δημιουργηθεί από πολλές γενεές συνεταιριστών και  μάλιστα από αφορολόγητα  αποθεματικά  να περιέλθει σε οποιονδήποτε ιδιώτη τρίτο.

Απλά μεταθέτει τον χρόνο εφαρμογής για τον Μάρτιο 2020, λέγοντας ότι δεν είχαν το χρόνο να προσαρμοστούν στον νόμο 4384/2016. Κι άλλο ψέμα. Η εφαρμοστική ΚΥΑ δημοσιεύτηκε 18 μήνες μετά το νόμο.

Ακόμα ένα δείγμα της επιφανειακά –γλυκιάς- επικοινωνιακής προπαγάνδας της ΝΔ που δεν διστάζει να καταστρατηγήσει νόμους και δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και να καλύψει την κοινωνική διάλυση που έχει ξεκινήσει.

Τι άλλο να περιμένουμε !!!!!!!!!!!

Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας