Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΔΣΑ: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφανίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στον αφανισμό, αλλά και στην εξαθλίωση του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικά των δικηγόρων οδηγεί η σχεδιαζόμενη αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης.Αδαμόπουλος σε δήλωσή του. (διαβάστε εδώ)
Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος διαπιστώνει «μία εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου -υπό την πίεση προφανώς των γνωστών εξωθεσμικών παραγόντων και των "μνημονιακής" σύλληψης πολιτικών τους- στην υιοθέτηση ρυθμίσεων εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες -κατά πλήρη βεβαιότητα- αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του στην προώθηση ανάλογων ρυθμίσεων που εξοντώνουν το χώρο των δικηγόρων, αγνοώντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των συναδέλφων -ιδίως των νέων, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές επαγγελματικές και βιοτικές τους ανάγκες- κατά τρόπο που ισοδυναμεί με πλήρη καταστρατήγηση βασικών διατάξεων του δικαιικού μας συστήματος, αλλά και ρητών συνταγματικών επιταγών, πλήττοντας στον πυρήνα τους και κατά τρόπο κατάφωρο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

  Τέλος, καλεί την εκτελεστική εξουσία να μην προβεί σε κινήσεις που θα εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα οδηγήσουν σε ιστορικές αδικίες.