Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η μεγάλη κυρία της jazz Dianne Reeves έρχεται στο Gazarte για να γοητεύσει το αθηναϊκό κοινό!

Eτοιμαστείτε για μία μοναδική εμπειρία...Η Dianne Reeves,μία από τις σπουδαιότερες αυτήν την στιγμή ερμηνεύτριες της jazz παγκοσμίως, θα βρεθεί στο Gazarte για ένα βράδυ, το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου.
  “Όταν το μεγαλείο συναντά την λεπτότητα, τότε μιλάμε για την Dianne Reeves” έγραψε ο τύπος πρόσφατα μετά την εμφάνισή της στο Lincoln Center, περιγράφοντας την μοναδική αύρα της και χρίζοντας την Reeves διάδοχο της Sarah Vaughan.

Βραβευμένη 4 φορές με Grammyως «Best Jazz Vocal Performance», η DianneReeves, διαπρέπει στην παγκόσμια jazzμουσική σκηνή και θεωρείται μια από τις εξέχουσες ερμηνεύτριες του χώρου χάρη στην δεξιοτεχνία της και τις εκπληκτικές φωνητικές δυνατότητες της.

Παιδί μιας σπουδαίας μουσικής οικογένειας -θείος της ήταν ο CharlesBurell, μπασίστας στην Denver Symphony Orchestra – μυήθηκε από μικρή στην μουσική σπουδαίων ερμηνευτριών, όπως της Billie Holidayκαι της Sarah Vaughan.

Η Reeves έχει συμπληρώσει ήδη 3 δεκαετίες στη δισκογραφία, υπήρξε μάλιστα η πρώτη ερμηνεύτρια που υπέγραψε στην περίφημη Blue Note. Στο ενεργητικό της καταγράφονται live εμφανίσεις στις πιο φημισμένες μουσικές σκηνές του κόσμου αλλά και παγκόσμιες περιοδείες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις και εμφανίσεις του Winton Marsalis και της Lincoln Center Jazz Orchestra, ενώ ως σολίστ συνόδευσε τον Sir Simon Rattle και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου.


Συνεργάστηκε με τον διάσημο παραγωγό Arif Marden (Aretha Franklin, Norah Jones) στην παραγωγή του βραβευμένου με Grammy δίσκου της «In the Moment» ενώ το άλμπουμ της «Christmas time is here» θεωρείται από τα καλύτερα cd που κυκλοφορούν με jazz ερμηνείες χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Dianne Reeves ήταν η πρώτη ερμηνεύτρια που το 1987 υπέγραψε στη θρυλική Blue Note.

Αθήνα – Gazarte - Σάββατο 3 Νοεμβρίου - “Today will be a good day” ...κάπως έτσι θα ανοίξει το live της η λαμπερή κυρία Reeves και κάπως έτσι θα παρασύρει και εμάς όπως κάνει συνήθως.. Αφεθείτε στην συγκίνηση της ερμηνείας της, τραγουδήστε, θαυμάστε και ονειρευτείτε με όχημα μία φωνή που “μαγεύει” ... Dianne Reeves!