Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνας:«Πινελιές» πολιτισμού...κόντρα στην κρίση!

Η «Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνας» έχει ήδη δώσει το δικό της - ξεχωριστό στίγμα ,στα πολιτιστικά δρώμενα ,του Κιάτου.
 Με καλλιτεχνική ευαισθησία, αλλά και δημιουργική φαντασία ,τον περασμένο Δεκέμβρη ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο χρόνο... παρουσιάζοντας με επιτυχία  την παράσταση  «Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ε. Τριβιζα ,για την οποία και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές  

Υπεύθυνη της ομάδας , που αποτελείται από 30 παιδιά προς το παρόν,είναι η κα. Γεωργία Σουφρίλα νηπ/γος, σε δημόσιο Νηπιαγωγείο του Κιάτου και συνιδρυτικό μέλος και πολύτιμη βοηθός η κα. Πιρόσκα-Τσετσίλια Μάζζαγκ-Γιαννοπούλου , μέλος της Σικυώνιας Σκηνής για χρόνια (και πριν χρόνια μέλος σε θεατρική ομάδα στο εξωτερικό) , με πολλούς ρόλους στο ενεργητικό της .

Η «Λέσχη Παραμυθιού» είναι μια προσπάθεια εθελοντική...Κόντρα στην κρίση προτάσσει τον πολιτισμό μέσα από το θέατρο,την ανάγνωση και παρουσίαση βιβλίων.
Με διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο,μέσα από δραματοποιήσεις παραμυθιών παράγει θεατρική δράση,με θεατρικές,κουκλοθεατρικές παραστάσεις και αλλά δρώμενα - όπως το «Καζάνι της μάγισσας» που ενθουσίασε όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε (σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Κιάτου) σαν συνέχεια θεατρικής παράστασης,τις παραμονές Πρωτοχρονιάς,στον πεζόδρομο της Κλεισθένους,στο Κιάτο.
Η Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνος ,το φετινό καλοκαίρι,σε μια προσπάθεια προσέγγισης και ταύτισης του μαγικού κόσμου των παραμυθιών, της παιδικής αθωότητας και των παραδόσεών μας, με την σημερινή εποχή και την κοινωνία, μέσα από τα πολλά κοινά στοιχεία τους...συμμετέχει και στις Εκδηλώσεις Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2013» καθώς επίσης και στα πολιτιστικά δρώμενα  «ΠΑΜΕ ΚΙΑΤΟ»  που διοργανώνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου κάθε 1η Πέμπτη του μήνα.

                                               Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις :
 23 Ιουνίου (Κυριακή 8 μ.μ.) Θέατρο Τραγάνας "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ": εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου του Αϊ – Γιάννη του Ριγανά ,κατά την οποία θα γίνει αφήγηση του εθίμου λαϊκής παράδοσης και δραματοποίηση των λεγομένων και μετά άναμμα φωτιάς .
04 Ιουλίου (Πέμπτη 8 μ.μ.) πεζόδρομος Κιάτου : σε συνεργασία με την κυρία Μαρία Καρακατσάνη και με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου «ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
                                               Παραστάσεις κουκλοθέατρου :
«Η Πουπού και η Καρλότα « και «Οι μύθοι του Αισώπου» -  Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν .
                                               Θεατρική παράσταση:
                             «Δήμητρα και Περσεφόνη »  - Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί

*Κι εσύ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβίθι,στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε...
 Φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι,γιατί χανόμαστε...