Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα:Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου

                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 11/1/14, γίνεται στην Καλαμάτα η συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με σκοπό την ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας.
Η διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου λήγει στις 21/1/2014.
Επειδή το θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας μιας και αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων για 28χρόνια.
Επειδή
- Υπάρχει αδιαφάνεια διαχείρισης από πλευράς Περιφέρειας ιδιαίτερα στα οικονομικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να μένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.
- Προκύπτουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και οικονομικές επιβαρύνσεις στους δήμους και στους δημότες, που καλούνται να πληρώνουν για 28 χρόνια το μάρμαρο.
- Οι Δήμοι θα κληθούν να υλοποιήσουν το έργο της διαχείρισης.
- Δεν έχει γίνει πλην λίγων περιπτώσεων συζήτηση στους Δήμους της περιφέρειας.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο θα βαρύνει την Τ.Α. και τους πολίτες για τα επόμενα χρόνια και επειδή η μέχρι τώρα διαδικασία προώθησης του αφήνει τεράστια ερωτηματικά, θεωρούμε απαραίτητο:
  1. Να δοθεί παράταση από το ΥΠΕΚΑ στο χρόνο διαβούλευσης της μελέτης.
      2) Να γίνει συζήτηση μετά από υπεύθυνη ενημέρωση σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου θα συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς και οι δημότες.