Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επεισόδια σε συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων,υπό την αιγίδα Φούχτελ

Στα βόρεια προάστια από το κέντρο μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η ένταση που έχει προκαλέσει το «project διαθεσιμότητα» ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση.
Έτσι, μετά τα χθεσινά «επεισόδια» σε Βουλή, ΤΑΕΔΥ και γραφεία ΔΗΜΑΡ σήμερα είχαμε πραγματικά επεισόδια στο ξενοδοχείο Civitel Olympic στη λεωφόρο Κηφισίας 2 &  Παντάνασσης στο Μαρούσι, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων υπό την αιγίδα του υφυπουργού Εργασίας Χάνς Γιοακίμ Φούχτελ.

Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα που ο γερμανός υφυπουργός ήταν στην Ελλάδα, (αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στη Γερμανία) ωστόσο αποφασίσθηκε να ματαιωθεί προκειμένου να μην είναι παρών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια με αυτά της Θεσσαλονίκης. Κάτι που, τελικώς, δεν έγινε.
Τουναντίον, κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών και πριν καταφτάσουν μονάδες των ΜΑΤ, εργαζόμενοι προπηλάκισαν το γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χριστάκη, ενώ αποδοκίμασαν έντονα το δήμαρχο Βρηλισσίων Κώστα Ιωαννίδη τη στιγμή που επιχειρούσε να εισέλθει στο ξενοδοχείο.(δείτε το video  εδώ)
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να μπούν στο ξενοδοχείο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατό.
Στα επεισόδια, συνέληφθη το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Στέφανος Σαββόπουλος, ο οποίος θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.
Συνέχεια της Ελληνογερμνανικής Συνέλευσης η συνάντηση (δείτε εδώ)
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κύριος Χριστάκης,που είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης γ.γ. των Δήμων,υποστήριξε: "ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση σε συνέχεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκης με πέντε γερμανούς δημάρχους και πρώην δημάρχους από το κρατίδιο της Βάδης - Βατεμβέργης στην οποία είχε κληθεί 14 γενικοί γραμματείς δήμων και 12 Έλληνες δήμαρχοι με στόχο τη συνεργασία των δύο πλευρών σε πέντε τομείς:
-Ανταλλαγές νέων
-Μείωση κατανάλωσης ενέργειας
-Συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστάσιας
-Συνεργασίας σε διοικητικά και θέματα μείωσης της γραφειοκρατίας
-Αδελφοποιήσεις μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων."

Παρόντες στη συνάντηση η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 το απόγευμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες δήμαρχοι Βρηλισίων,Δωριδος και Μεσσήνης και οι γενικοί γραμματείς των δήμων Αμαρουσίου, Ψυχικου Κεφαλονιάς, Χαίδαρίου και Αχαρνών. Παράλληλα στη συνάντηση συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες αλλά του Δικτύου 21 ΟΤΑ.